RaadPop op 22 & 23 juli

Nederweert – RaadPop keert terug! En hoe! De tweede editie van dit gratis festival, op vrijdag 22 en zaterdag 23 juli in Nederweert, gaat weer vele muziek liefhebbers van jong tot oud in vervoering brengen. Het programma is rond. Nieuw en tegelijkertijd vertrouwd. RaadPop is ready to go! Dus zorg dat dat je er straks bij bent op het Raadhuisplein.

Trots
Organisator en voorzitter Rolf Verheijen is trots op de nieuwe line-up. “ Een mooie mix van aanstormend talent en goeie coverbands; voor ieder wat wils, de ideale mengeling voor jong en oud”. Jonge bands scoren op de populaire radiozenders als 3FM en 538. En juist die formaties hebben wij dit jaar weer op het podium staan.” Op vrijdag maken gerenommeerde coverbands hun opwachting. “We merkten dat er meer vraag kwam naar herkenbare muziek. Aan die wens komen we tegemoet. De zaterdag blijft qua opzet hetzelfde waarmee de identiteit van RaadPop bewaard blijft”, aldus Verheijen..

Line Up
De winnaar en runner-up van de Nederweerter Battle of the Bands opent het festival op vrijdag en zaterdag en zetten de toon voor een mooie line-up. Het moge gezegd: RaadPop kent een vol en vet programma. Dat heeft de organisatie goed voor elkaar.

Gratis mede door vrijwilligers
Zoals gezegd: RaadPop gratis toegankelijk. En dat is bijzonder, zeker in deze tijd. “Het is een bewuste keuze”, legt Rolf uit. “Op deze manier houden we het festival aantrekkelijk en toegankelijk voor iedereen: voor wie even wil komen luisteren en voor wie het totale programma wil beleven.” Een gratis festival is natuurlijk alleen maar mogelijk met de hulp en steun van sponsors en vrijwilligers. Op www.raadpop.nl lees je welke hulp de organisatie nog kan gebruiken en hoe je je als vrijwilliger kunt aanmelden.

Winnaar Battle of the Bands
RaadPop zet een mooie traditie voort. Pop en Nederweert is decennialang een succesvolle combinatie. Het voormalige Nederweert Live (binnen) heeft er meer dan 25 jaren op geteerd. Alleen maar bands uit eigen streek, betraden het podium. De Peelgrond is kennelijk een voedingsrijke bodem voor muzikaal talent. Dat blijkt eens te meer tijdens de Battle of the Bands, georganiseerd door de Nederweerter Popcoördinator en het Muziekcollectief Nederweert.

Interessante jonge bands spelen de aankomende weken de pannen van het dak. Op 23 april is de ultimate battle. De winnaar van die ronde opent op vrijdag 22 juli en de nummer 2 vormt op zaterdag openingsact van de 2e editie van RaadPop.

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen via facebook, of www.raadpop.nl. Leuk? Like het festival dan op Facebook.