Samen monumentendag organiseren

De gemeente Weert wil de Open Monumentendag samen organiseren met verenigingen, organisaties en eigenaren.

Dit jaar is het de 30e editie van de Open Monumentendag, met als thema: ‘Iconen & Symbolen’. Om dit thema samen vorm te geven, organiseert de gemeente een bijeenkomst op donderdag 17 maart 2016 om 19.30 uur in de Boskamer van het stadhuis Weert. De Open Monumentendag zelf vindt plaats op zaterdag 10 en zondag 11 september 2016.

De Open Monumentendag was de laatste jaren in Weert een doorslaand succes. Vele duizenden bezoekers namen een kijkje bij en in de vele monumenten die Weert rijk is. De Open Monumentendag is landelijk een van de grootste evenementen met meer dan 1 miljoen bezoekers. Weert is al enkele jaren op rij de best bezochte gemeente in Limburg.

Thema Open Monumentendag 2016
Het thema ‘Iconen & Symbolen’ biedt een keur aan mogelijkheden die een aantrekkelijke Open Monumentendag in Weert garanderen. Met het thema wordt verwezen naar beelden en tekens met een bijzondere betekenis, die zichzelf overstijgen. In monumenten zie je ze overal: van binnen en van buiten, in ornamenten, in reliëfs en in schilderingen. De monumenten zelf kunnen ook iconische waarde hebben in het landschap of in de stad, zoals kerktorens, molens en kastelen. Monumenten staan stuk voor stuk symbool voor onze cultuur, nauw verbonden met onze individuele én nationale identiteit. Daarmee past het thema goed bij deze jubileumuitgave van de Open Monumentendag – zelf inmiddels ook een icoon.

Bijeenkomst 17 maart
Iedereen is welkom op de bijeenkomst van 17 maart om mee te denken en te praten over de invulling van het programma. Aanmelden kan via [email protected] Neem voor meer informatie contact op met de gemeente Weert, tel. (0495) 57 50 00 of kijk op de Facebookpagina Open Monumentendagen Weert.