SJG behaalt accreditatie in de zorg

Er heerst een feeststemming in SJG Weert. En op dinsdag 29 maart komt er nog een schepje bovenop. Dan worden medewerkers en patiënten getrakteerd en zie je overal uitingen van pauwenveren. Want SJG Weert is zo trots als een pauw, dat is duidelijk. Het ziekenhuis ontvangt die middag de internationale accreditatie NIAZ/Qmentum.

Algemeen directeur Eric Rikkert noemt het een prestatie van formaat: “De NIAZ-accreditatie is het belangrijkste kwaliteitskeurmerk voor ziekenhuizen. Dat we het opnieuw hebben binnengehaald toont aan dat SJG Weert voldoet aan de meest moderne en strenge kwaliteitseisen voor ziekenhuizen. Voor ons een reden om een feestje te vieren met de mensen die zich hier dag en nacht voor inzetten.”

Uitreiking
Het ‘NIAZ-diploma’ wordt door Kees van Dun – directeur NIAZ – uitgereikt aan de directie van SJG Weert. Directeur zorg Max Visser: “Voor patiënten en bezoekers zegt ‘NIAZ’ misschien niet zo heel veel, maar neem van mij aan dat het niet zomaar een papiertje is. Het toont aan dat de kwaliteit en veiligheid van de patiëntenzorg binnen ons ziekenhuis gewoon heel goed zijn. Niets is belangrijker dan dat voor een ziekenhuis.” SJG Weert is het eerste in Limburg dat de NIAZ-accreditatie heeft behaald met de zogenaamde Qmentum-normen. Dat zijn normen die zich nog sterker uitspreken over de geleverde kwaliteit van zorg en daarin vooral de patiënt centraal stelt.