Sloop Groenewoudkerk van start

Foto’s/video – Maandag is begonnen met de grote sloop van de Groenewoudkerk (De Goede Herderkerk) aan de Maaslandlaan. De afgelopen weken zijn eerst de asbestdelen verwijderd waarna vandaag kon worden gestart met het grovere werk.

De kerk, die begin jaren zestig gebouwd is, gaat plaatsmaken voor nieuwbouw van PSW. De kerk werd in 2004 al ontrokken aan de eredienst en deed daarna nog dienst al ontmoetings- en repetitieruimte voor de verengingen. Nadat het gebouw gesloopt is zal PSW vervangende huisvesting gaan realiseren voor (jong)volwassenen met een ernstig verstandelijke handicap.

De buurtbewoners zijn blij dat er eindelijk schot in de zaak zit, echter betreurt men wel de kap van een aantal beeldbepalende bomen.

Bekijk video via Youtube:
https://youtu.be/t69hoqmtgSI