Toons Toppers 2016 van start

Donderdag 10 maart was de eerste bijeenkomst voor 23 toppers die de Mont Ventoux gaan bedwingen op 1 en 2 september aanstaande.

Vijf fietsers en achttien wandelaars starten met elkaar een traject, waarbij ze samen een half jaar trainen voor de 23 km lange beklimming naar een hoogte van ruim 1912 meter. Met deze uitdaging zamelen ze geld in voor de Stichting “Groot verzet tegen kanker” en steunen zo het KWF en het Toon Hermans Huis Weert. Iedere deelnemer heeft zijn eigen verhaal en motivatie om deze uitdaging aan te gaan. Soms omdat ze zelf ziek zijn of zijn geweest, soms omdat er een naaste in de omgeving getroffen is of gewoon omdat ze zich in willen zetten voor het goede doel.

Een uitdaging voor alle leeftijden. De jongste deelnemer in de groep is 15 jaar en de oudste 70! De deelnemers komen uit de hele regio: Weert , Budel, Ospel en zelfs uit Stein. Op dit moment vindt ook nog de werving plaats onder scholieren van het Kwadrant, Philips van Horne SG en het College om naast de volwassenen ook met een groep jongeren deel te nemen. Hiertoe is op 24 maart om 19.00 uur een voorlichtingsbijeenkomst in het Toon Hermans Huis aan de Graaf Jacobstraat in Weert.

Wil je de toppers volgen ga dan naar facebook Toonstoppers2016 of steun hen op www.grootverzettegenkanker.nl/toonstoppers2016.