Twee nieuwe horecazaken op Bassin

De horecapanden aan het Bassin worden onder handen genomen

Foto’s – De entree van Weert krijgt een flinke opsteker. Op het Bassin wordt momenteel hard gewerkt aan een nieuwe horecabeleving. Nog voor de zomer zullen twee nieuwe horecazaken hun deuren openen op het plein.

Het is horeca-ondernemer René Jeurgens uit Valkenswaard die potentie ziet in het Bassin. Deze ondernemer is overigens geen onbekende in Weert. Eind 2012 opende hij samen met zijn team het geliefde tapas-restaurant Fiesta in de Beekstraat. Dat smaakte naar meer, zo dacht Jeurgens. Inmiddels kent hij de Weertenaren en heeft hij ervaren dat er nog ruimte is voor andere horecaconcepten in Weert. Na een voorbereiding van maanden staan nu de bouwvakkers in de panden om het ambitieuze plan uiting te geven.

In de panden op het Bassin waren in het verleden de ingang van de oude Poort van Limburg en restaurant Les Deux Charmes gevestigd. Nadien zijn de panden gerenoveerd. Nu is er dan een waardige bestemming voor gevonden. De bedoeling is dat voor de zomer een lounge en restaurant worden geopend. Maar het is wel de bedoeling dat dit geen doorsnee lounge en restaurant worden. Men wil iets speciaals bieden om zich te kunnen onderscheiden. De lounge moet een ‘borrel hotspot’ gaan worden en krijgt een Spaans temperament waar de bezoekers zich in zuidelijke sferen zullen wanen. Het restaurant wordt een zogenoemde steak-wine-burgers restaurant. Men benadrukt dat dit geen doorsnee steakrestaurant wordt, maar daarover volgt later meer informatie.

Jeurgens heeft inmiddels een heel team om zich heen geformeerd om ook van deze horecazaken een succesformule te maken. Net als destijds bij restaurant Fiesta het geval was moeten ook de casco-panden op het Bassin volledig worden voorzien van o.a. een nieuw interieur, keuken, terras en wc-voorziening. Er moet nog flink wat werk verzet worden, maar er is alle vertrouwen. Vertrouwen in de leveranciers, de pandeigenaar, de gemeente, de aannemer en natuurlijk de Weertenaren.

De nieuwe restaurants zijn ook goed voor de werkgelegenheid. Er wordt naarstig gezocht naar extra medewerkers. Mensen die geïnteresseerd zijn in een baan in de nieuwe horecazaken of bij restaurant Fiesta mogen zich bij Fiesta melden aan de Beekstraat 55.

Met de nieuwe horecazaken wil men het Bassin nieuw leven in blazen. Als je komende zomer over de Stadsbrug rijdt moet je meteen het gevoel krijgen dat er in Weert wat te beleven is. “Het Bassin is een prachtig plein. Ook de bereikbaarheid is uitstekend, er liggen immers meerdere parkeerplaatsen en een parkeergarage in de directe omgeving”, aldus Jeurgens.