Van Horne Kazerne overgedragen

Maandag vond de officiële overdracht plaats van de Van Horne Kazerne aan Stichting Horne Quartier. De officiële ondertekening gebeurde door het Rijksvastgoedbedrijf, de gemeente Weert en Stichting Horne Quartier. Op 2 maart jl. is door de gemeenteraad van Weert groen licht gegeven voor de verkoop van de kazerne.

De overdracht van de kazerne is een buitengewoon grote en belangrijke ontwikkeling voor de gemeente Weert. De plannen van HQ zijn een geweldige impuls voor Weert op de lange termijn. Het gaat om nieuwe, innovatieve en bovenregionale activiteiten en een groei van de werkgelegenheid. In vijf jaar tijd gaat het om een groei van ca. 150 arbeidsplaatsen op het gebied van educatie, sport, zorg en ontwikkeling.

Bij het officiële moment spraken burgemeester Heijmans namens de gemeente Weert, Eric de Vetter namens het Rijksvastgoedbedrijf en Anton Poell namens stichting HQ. Wethouder Paul Sterk droeg een sonnet voor dat speciaal voor deze gelegenheid was geschreven. Daarna werd de vlag van het Rijksvastgoedbedrijf symbolisch neergehaald en de vlag van stichting HQ gehesen.

[nggallery id=’3596′]