Volgende fase verbouwing SJG

Foto: Ruimte gestript voor bouw nieuwe spoedpost

Foto’s – Het ziekenhuis van Weert bouwt aan een nieuwe toekomst. Het SJG staat zowel binnen als buiten in de steigers. Donderdag werd bekend gemaakt de nieuwe spoedpost een nieuwe bouwfase in gaat. Ook wordt er hard gewerkt aan de nieuwe energiecentrale van het ziekenhuis.

Nieuwe spoedpost
SJG Weert bouwt binnen in het ziekenhuis aan een nieuwe spoedpost. Hierin zal zowel plek zijn voor de Spoedeisende Hulp als voor de Huisartsenpost. De werkzaamheden hiervoor zijn al enige tijd bezig en worden komende week nog meer zichtbaar.

Komende periode start het ziekenhuis met de entree voor de huisartsenpost aan de voorzijde, naast de hoofdingang. Dit zal wellicht voor enige overlast zorgen, omdat hiervoor de fietsenrekken verplaatst moeten worden. Deze worden tijdelijk neergezet aan de buitenzijde van het restaurant. Ook aan de achterzijde van het ziekenhuis worden aanpassingen gedaan. Zo is de huidige toegangsdeur per 7 maart a.s. gesloten en worden patiënten tijdelijk via een andere ingang aan de achterzijde de spoedeisende hulp binnengebracht.

Dankzij de samenwerking tussen de huisartsen en SJG Weert kunnen inwoners van de regio Weert na de verbouwing voor alle spoedzorg terecht op één plek.

Nieuwe energiecentrale
Aan de Vogelsbleek-zijde van het SJG wordt momenteel gebouwd aan een nieuwe energiecentrale. Deze centrale is energieneutraal. Dat betekent dat er aanzienlijk minder energie nodig zal zijn van fossiele of nucleaire brandstoffen.

Onder het ziekenhuisterrein gaan vier kunststof buizen de grond in om koud en warm water uit de grond te halen voor de energievoorziening van het Weerter ziekenhuis. De buizen gaan 120 meter diep de grond in. Het is dan ook een kostbare investering maar het ziekenhuis gaat elk jaar tonnen aan euro’s besparen. Belangrijker is dat het milieu er bij gebaat is, aldus het SJG.

[nggallery id=’3543′]