Expositie van Kwadrantleerlingen

Drukte bij opening expositie

Foto’s – Leerlingen van Het Kwadrant hebben tijdens de lessen in het vak ‘Kunst’ tientallen tweedimensionale werken en objecten gemaakt. Deze zijn te bezichtigen in de tentoonstelling ‘Verbinding’ in Gemeentemuseum Jacob van Horne aan de Markt in Weert. Geert Gabriëls, wethouder Cultuur, opende vandaag deze tentoonstelling.

Verbinding
Bij het maken van de installaties en werkstukken hebben de leerlingen zich laten leiden door de eigen ervaringen uit hun omgeving. Dat willen zij met iedereen delen. De bezoeker wordt uitgedaagd om aan de hand van deze objecten een verbinding met de leerlingen van Het Kwadrant te maken. Zij hopen op die manier hun schoolactiviteiten te verbinden met de wereld buiten de school.

Objecten
In de expositie zijn onder meer een serie portretten, collages en schilderijen te bezichtigen. Hierbij zijn verschillende materialen en technieken gebruikt. Sommigen liggen voor de hand, zoals verf, hout, papier en karton. Maar ook alledaagse gebruiksvoorwerpen zoals plastic bekertjes worden in de werkstukken toegepast. Een puzzel van foto’s en een videofilm met de titel ‘Onze klas’ maken de expositie compleet. Meer informatie over de expositie ‘Verbinding’ staat op www.erfgoedhuisweert.nl.

Openingstijden
Gemeentemuseum Jacob van Horne is geopend van dinsdag tot en met vrijdag van 11.00 tot 17.00 uur en op zaterdag van 14.00 tot 17.00 uur. Het museum is gesloten op zondag 27 maart (Eerste Paasdag), maar wel open op maandag 28 maart (Tweede Paasdag) van 14.00 tot 17.00 uur.

Meer informatie over de openingstijden, entree en een routeplanner vind je op www.erfgoedhuisweert.nl.

[nggallery id=’3587’]