Wijkraad Rond de Kazerne in Weert heeft een doorstart gemaakt met een nieuw bestuur en heeft meteen van zich laten horen deze week.

Via de media en buurtgenoten vernamen ze dat het afgelopen zaterdag onrustig was op en rond het AZC in Weert. “Als deze berichten kloppen, maken wij ons zorgen om het feit dat wij als omwonenden het risico lopen van “zwerverij” in onze wijk, doordat het COA bewoners al dan niet tijdelijk de toegang ontzegt tot het AZC”, aldus de wijkraad.

Volgens de wijkraad zouden de maatregelen van het COA een gevaar voor de leefbaarheid en veiligheid in de buurt geven. Zeker wanneer er vluchtelingen zijn die door deze omstandigheden gedwongen worden om in “Calais-achtige” tentjes of iets dergelijks te gaan bivakkeren, zo stelt de wijkraad.

Als wijkraad wil men met regelmaat in overleg met het COA. In dit geval vind men het ook noodzakelijk om formeel een reactie te geven om de zorgen kenbaar te maken.

Wijkraad rond de Kazerne verzoekt met klem om toekomstige meningsverschillen met de bewoners van het AZC op een andere manier op te lossen dan door ze als “illegale zwervers” op straat te zetten. “Hoe legitiem, begrijpelijk en kordaat je maatregel om dit te doen ook mag zijn, dit is verplaatsen van het probleem. We zijn uiteraard graag bereid om onze mening en zorgen ook mondeling verder aan u uit te leggen”, aldus de wijkraad in haar bief.

Tevens heeft men een brief aan het college van B&W gericht met de vraag waar die ene persoon naar toe gaat, of op een bepaald moment misschien meer, zich ophouden wanneer ze een gebiedsverbod van het COA krijgen. De wijkraad vraagt met klem aan het college om hun verantwoordelijkheid voor de veiligheid van de omwonenden serieus te nemen en met het COA afspraken te maken om soortelijke voorvallen te voorkomen.

10 REACTIES

 1. Zou inderdaad wel eens willen weten of het de officiele procedure is, om asielzoekers, die zich niet gedragen een gebiedsverbod te geven voor het betreffende asielzoekerscentrum. Dit hebben ze ons er niet bij verteld…

 2. Ik heb dat al maanden geleden geopperd maar dan vanuit de gemeente, geef die gasten een gebiedsverbod buiten de kazerne onmenselijk hoezo?
  Maar een illegale zwerver kan opgepakt worden en het land uitgezet worden een van twee moet toch uitvoerbaar zijn. Een tip met harde hand aanpakken anders lopen ze straks over iedereen en alles heen en dan wij met onze gekkigheid om deze gasten onderdak te bieden het slachtoffer van de kapsones van jos en de zijne en de regering Weert is van de weertenaar en niet van de buitenlander of het een Turk Marokkaan een Syriër Pool of wat dan ook. Wij zijn strakjes alles kwijt waar wij zelf en onze ouders voorouders voor hebben gewerkt gestreden en dat zouden jullie alle je eens moeten gaan realiseren in plaats alles maar zielig en erg te vinden.

 3. Oppakken en uitzetten.
  En als de wegkijkers het zielig vinden pakken ze die maar zelf in huis en houden ze aan het vreten

 4. Woorden als gedogen, tolerant, sociaal, hulpvaardig, acceptatie, inleving, medelijden,dankbaar, cultuur ik ga er steeds meer moeite met krijgen als ik iets lees over coa, asielzoekers en instanties, overheid,gemeente en beleid.
  Waar zijn de ouderwetse “waarden en normen, rechten en plichten, wederzijds respect”. WEGGEVLUCHT, denk ik!

 5. Ik heb afgelopen week echt wel gemerkt dat veel Weertenaren het allemaal zielig vinden en zeggen dat we eens ‘door de ogen van hun’ moeten kijken. Want we moeten meer geven om de medemens. Probleem is alleen dat je niet weet wat je in huis haalt. Het begint met wat boe geroep en af en toe wat vluchtelingen die het zat zijn en recalcitrant gedrag gaan vertonen, maar blijft het daar dan ook bij?
  Kijk maar naar vandaag in Brussel. Het is het grote onbekende en dat maakt mensen angstig; terecht!

 6. Toch wel bedenkelijk dat ons gemeentebestuur dit aan de burgers overlaat. Kennelijk een gebrek aan inlevingsvermogen van onze opper-opper-rogstaeker.

 7. Inlevingsvermogen hebben ze al vanaf het begin van het AZC debat niet bij het gemeentebestuur.
  Nederlandse daklozen met een serieus probleem, en die de moeite namen om in te spreken tijdens de AZC bijeenkomst, werden door de burgemeester afgewimpeld met een grapje: https://youtu.be/vpjH09Mf5Ng?t=366
  of afgevoerd door de politie.

 8. Zo is het Erik. Wellicht dat nu pas duidelijk blijkt welke macht ons rode potloodje vertegenwoordigt zodat we (hopelijk) binnenkort een overheid kunnen kiezen die korte metten maakt met de onnozelen en dwazen die nu nog aan bod zijn.

 9. Die ontevreden mensen geven eigenlijk al aan dat ze geen vluchteling bent voor het geweld anders zouden ze al tevreden zijn met een veilige plek. Makkelijk zat dus, niet tevreden, naar Schiphol en enkeltje terug naar huis. En nog iets wat mij in het kader van wat er in Belgie gebeurde hoog zit. Hoe kan het zijn dat iemand met een Nederlands paspoort, die vecht voor een staat (IS ziet zichzelf als staat) die tegen nederland is, toch dat paspoort mag houden.

 10. Dit zijn de problemen die we er gratis en voor niks bij krijgen. Toch apart.
  Humaan gezien moeten we deze mensen allemaal helpen maar tegen iedere prijs?

Comments are closed.