10 jaar BoodschappenPlusBus

90 jaar is de allereerste deelneemster van de BoodschappenPlusBus. ‘Heerlijk vindt ze het om er even uit te zijn en zelf haar boodschappen te kunnen doen. Ze is nooit zo’n prater, maar je ziet haar zo genieten.’ zegt Mia, vrijwilligster bij het project. Het gaat nu helaas wat minder met haar gezondheid maar tot 2 maanden geleden ging mevrouw mee om haar boodschappen te doen. De vrijwilligers van het project brengen haar nu nog wekelijks een kort bezoekje, omdat zij samen zo’n fijne band hebben opgebouwd.

De BoodschappenPlusBus is een initiatief van het Nationaal Ouderenfonds. Het doel van de bus is het voorkomen en tegengaan van eenzaamheid bij ouderen en het bevorderen van de sociale contacten. De bus is bestemd voor mensen die niet meer zelfstandig of moeilijk zelf de boodschappen kunnen doen. Naast het doen van boodschappen organiseren de vrijwilligers ook regelmatig uitstapjes.

In april 2006 is Punt Welzijn gestart met de BoodschappenPlusBus. Deze maand vieren zij dan ook het 10 jarig jubileum. Inmiddels zijn er in Weert 2 bussen en kunnen mensen op verschillende dagdelen in de week mee om boodschappen te doen. Mensen worden met de (rolstoeltoegankelijke) bus opgehaald en weer thuisgebracht. De vrijwilligers die meegaan zijn er om de deelnemers te ondersteunen met bijvoorbeeld in- en uitstappen, het dragen van de boodschappen, het bieden van een stevige arm of het duwen van de rolstoel. Daarnaast is er altijd tijd voor een luisterend oor en een praatje. Na afloop wordt er gezellig samen koffie gedronken. Het boodschappen doen is niet het doel maar het middel om de ouderen een leuk uitstapje te bieden en daarnaast draagt het bij aan hun zelfstandigheid. Regelmatig geven deelnemers aan dat ze het zo gezellig vinden en het waarderen dat zij zelf hun boodschappen weer uit kunnen kiezen.

De BoodschappenPlusBus is afhankelijk van sponsoring en giften van particulieren of bedrijven. Hun bijdrage maakt het mogelijk om wekelijks weer zoveel mensen blij te maken. Aanmelden voor de BoodschappenPlusBus kan via Punt Welzijn, 0495–697900. Per keer wordt een bijdrage van € 3,- per persoon gevraagd.

Lijkt het je leuk om mensen te begeleiden bij dit bijzondere uitje? Vrijwilligers die mensen willen helpen bij de boodschappen, meegaan met uitstapjes of als chauffeur zijn heel welkom. Wij bieden een gezellige werkomgeving, leuke collega’s en bovenal: dankbare gasten.