Maarheeze – Foto’s – De brandweer van Maarheeze en Valkenswaard zijn maandagmiddag gealarmeerd voor een dier in nood in Maarheeze.

In een tuin achter een woning aan de Bruine Akkers zat een kat in een boom. Het dier durfde niet meer omlaag te komen. Het dier zat op grote hoogte waar een ladder niet bij kon komen. Men besloot vervolgens om de brandweer te waarschuwen. Door de dichte bebouwing was het voor de hoogwerker van de brandweer Valkenswaard niet mogelijk om bij de kat te komen.

De brandweer van Maarheeze kwam vervolgens met een tankautospuit ter plaatse. Zij hadden een langere ladder voorhanden, maar ook die bleek niet toereikend te zijn. Hier ging men net als vorige week in Weert, over naar een volgend plan: water.

Katten zijn als de dood voor water. Ook in Maarheeze spoten ze met water naar de kat, en met succes. Ook hier kwam de kat weer op z’n pootjes terecht en rende terug naar huis.

[nggallery id=’3702’]

14 REACTIES

  1. Zoals ik bij de vorige melding al opperde kattenbelasting invoeren voor dit soort calamiteiten te bekostigen of de eigenaars op laten draaien voor de kosten en de schade die hun dier veroorzaakt.

  2. Katten zijn bijzondere dieren, ze geven het aan elkaar door, kruip in een boom, ga zielig zitten te doen en ze komen je redden…

  3. Ik zie overeenkomsten met de ………………….. .
    Och kom op zo moeilijk kan het niet zijn om die puntjes in te vullen.

  4. Dat heeft iemand uit het buitengebied mij verteld, je moet achter een punt nog twee punten zetten, maar het waarom ben ik vergeten. Ik zal het niet meer doen.

  5. hongsbelasting det es veur de strontj dea ze overal loate liggen, de baasjes !…strontj van de hung dus hahaha

  6. Weem zeet det ich unne hoondj hub?, Vultj mig allein op det er waal belasting betaaldj mot weare oaver hung en neet oaver katte

  7. jazeker sjiete di-j, mer altied onger sjtruuk etc. Belasting veur hung es veur de sjtrontj en det geblaf. Oets ein kat huure blaffe Tamme?

  8. Nea, dea belasting giet oaver “overlast”, produceren katten gein oaverlast? Is unne kat in de baum gein geluidsoaverlast als di-j zitte te mauwe?

Comments are closed.