Maarheeze – Foto’s – De brandweer van Maarheeze en Valkenswaard zijn maandagmiddag gealarmeerd voor een dier in nood in Maarheeze.

In een tuin achter een woning aan de Bruine Akkers zat een kat in een boom. Het dier durfde niet meer omlaag te komen. Het dier zat op grote hoogte waar een ladder niet bij kon komen. Men besloot vervolgens om de brandweer te waarschuwen. Door de dichte bebouwing was het voor de hoogwerker van de brandweer Valkenswaard niet mogelijk om bij de kat te komen.

De brandweer van Maarheeze kwam vervolgens met een tankautospuit ter plaatse. Zij hadden een langere ladder voorhanden, maar ook die bleek niet toereikend te zijn. Hier ging men net als vorige week in Weert, over naar een volgend plan: water.

Katten zijn als de dood voor water. Ook in Maarheeze spoten ze met water naar de kat, en met succes. Ook hier kwam de kat weer op z’n pootjes terecht en rende terug naar huis.

[nggallery id=’3702’]