Foto door: Gemeente Cranendonck

Burgemeester Vermue heeft besloten een pand en bijhorend perceel aan Chijnsgoed 14a in Maarheeze te sluiten na vondst van een hennepkwekerij op 9 maart 2016. Het gaat om een woning met bijgebouwen. Deze moet voor de duur van zes maanden dicht blijven vanwege het voor de tweede keer overtreden van de Opiumwet.

Tweede tijdelijke sluiting
De woning, de bijgebouwen en het perceel worden gesloten voor een periode van zes maanden. Tot die tijd is het verboden deze, alle andere gebouwen en het perceel te betreden. Met deze tijdelijke sluiting wil de gemeente Cranendonck een eind maken aan drugsgerelateerde activiteiten vanuit deze locatie. De bewoners van het pand zijn vooraf per brief geïnformeerd.

Wet Damocles
De sluiting gebeurt op basis van vastgesteld gemeentelijk beleid en artikel 13b van de Opiumwet. Deze wet, ook wel bekend als de Wet Damocles, biedt de burgemeester de mogelijkheid drugspanden te sluiten.

Meld drugsoverlast
Drugs gaan gepaard met overlast en criminaliteit. De gemeente Cranendonck en de politie gaan dit zoveel mogelijk tegen. De hulp van inwoners helpt daarbij. Ervaart u drugsoverlast? Neem dan contact op met de politie via telefoonnummer 0900 – 8844. Wilt u liever anoniem blijven? Neemt u dan contact op met Meld Misdaad Anoniem via 0800 – 7000. Deze onafhankelijke meldlijn stuurt de meldingen daarna door naar de politie.

3 REACTIES

  1. Moesten ze in Weert ook eens gaan doen, en vooral in weert zuid, alleen op de st Joseflaan zijn er meerdere adressen. En nu de zomermaanden weer aanbreken barst het strakjes ook weer van de buitengebruikers. Oppakken die slappe zooi en heropvoeden.

  2. Zo is het! Boven de school daar is een paar maanden geleden nog een inval geweest en als ik me niet vergis zie ik nu weer dezelfde mensen naar binnen gaan.
    Je zou denken, waarom licht ik de politie niet in? Blijkbaar heeft dat niet veel nut…

Comments are closed.