Wellicht heb je vanochtend rond 11.00 uur veel sirenes gehoord in Weert. De hulpdiensten moesten uitrukken voor een reanimatie bij een sportschool op de Parallelweg.

De hulpdiensten kwamen massaal ter plaatse en zij werden bijgestaan door burgerhulpverleners. Weertenaren die in de buurt van de locatie waren kregen een SMS-bericht met de oproep om hulp te verlenen. Dat gebeurde ook vanochtend. De reanimatie slaagde en het slachtoffer kreeg weer ‘pols’. Door de snelle interventie was er een leven gered. Het slachtoffer werd vervolgens met spoed overgebracht naar het ziekenhuis.

In Weert zijn nog extra burgerhulpverleners nodig, zo is te zien op een kaartje van de Hartstichting. Kun je eerste hulp verlenen? Dan kun je als medemens het verschil uitmaken. Voor meer info en aanmelden kijk op http://www.hartslagnu.nl.

1 REACTIE

  1. Huh, ik was daar net weg. Zag idd alle traumahulp die kant op gaan. Veel beterschap aan het slachtoffer en een spoedig herstel.

Comments are closed.