Chinezen bewonderen insectenhotel

Foto’s – Vandaag is het internationale Earth Day. In het kader van deze dag kreeg ook de buurtmolentuin van de Nijsmolenbuurt bij molen De Nijverheid in Stramproy een groot insectenhotel.

Biodiversiteit staat hoog in het vaandel van Molenstichting Weerterland. Biodiversiteit is nodig om een meer natuurlijke bijen- vlinder- en insectenvriendelijke omgeving rond de molens te creëren. In 2015 werd bij de Sint Annamolen van Keent een bloemrijke bijentuin en molenberg aangelegd en ingezaaid en een insectenhotel geplaatst. Vandaag was het de beurt aan Stramproy.

Tijdens het plaatsen van het insectenhotel was er ook een chinees gezelschap aanwezig dat toevallig een bezoek bracht aan Stramproy. Vol bewondering aanschouwde de groep de plaatsing van het insectenhotel bij de molen. Natuurlijk moesten er ook de nodige kiekjes worden geschoten.

[nggallery id=’3743′]