Druk in de weer voor Koningsnacht

Foto’s – Er wordt voor vanavond en morgen geen goed weer voorspeld. Morgen wordt het volgens het KNMI zelfs kouder dan afgelopen kerstdagen. Maar de Oranjefestiviteiten in Weert gaan gewoon door.

De organisaties van de verschillende muziekevenementen en de gemeente Weert zijn druk in de weer om de Koningsnacht- en dag zo fijn mogelijk te laten verlopen. Zo zijn op zowel de Oelemarkt als het St. Raphaelpad (achter de Hema) truss-overkappingen geplaatst zodat je droog staat tijdens het dansen. De gemeente is nog druk bezig met de aankleding en schoonmaakwerkzaamheden zodat de verkopers van de vrijmarkt niet in de natte pulp zitten.

Inmiddels zijn ook de eerste vrijmarkt-verkopers gearriveerd. Zij moeten nog even wachten tot 20.00 uur. Dan gaat de vrijmarkt van start. Voor hen zal het overigens bikkelen worden de komende nacht en dag.