Eerste kampioenen VC Weert / VCB

De eerste kampioenen bij volleybalvereniging Irmato VC Weert/ VCB zijn bekend.

Op dinsdag 5 april werd het Heren 1 recreanten voor het 3e seizoen op rij kampioen in de hoogste klasse van de Liefhebberijcompetitie. In deze competitie, die voor dit voor de 45e keer werd georganiseerd, stond er wederom geen maat op dit team: zonder ook maar één wedstrijd te verliezen werden zij kampioen. De kampioenswedstrijd werd gespeeld tegen het Urmondse ADC. In een slechte wedstrijd werden zij met 3-1 verslagen.

Zaterdag 9 april mochten de Meisjes B1 het feest voorzetten. 1 punt tegen tegen VC Asterix was voldoende voor het kampioenschap. Dat punt werd in de eerste set al gehaald. Met 25-9 kon er een feestje gevierd worden. De wedstrijd werd uiteindelijk met 4-0 gewonnen met de setstanden: 25-9, 25-10-25-20-25-16. Zo werd op de één na laatste wedstrijddag Meisjes B1 kampioen van de hoofdklasse B.

Het kampioenschap kwam niet zonder slag of stoot tot stand. In de loop van de competitie vertrok een speelster waardoor de opstelling aangepast moest worden. Meisjes B1, bestaande uit Kim Althusius, Karlijn Grandiek, Nina Jacobs, Iris Janssen, Fleur van der Linden, Inge Smit en Fleur Steyvers, trainde echter flink door. En dat wierp zijn vruchten af, de eerste wedstrijd werd gewonnen en de volgende ook. Dit gaf vertrouwen voor de wedstrijden tegen de nog onbekende teams uit Zuid Limburg. Maar ook in Echt, Voerendaal en Urmond ging de winst naar Weert. In de laatste wedstrijden werd er van Kessel, Stravoc, Hornerhof/HHC en vandaag dus Asterix gewonnen. Uiteindelijk ongeslagen en met slechts 3 verloren sets is MB1 een terechte kampioen.
Komend weekend kan de kroon op het seizoen van Irmato VC Weert/VCB komen. Na de degradatie uit de Eredivisie en de daarop volgende sanctie van de Nevobo speelde Dames 1, PrismaWorx VC Weert, dit seizoen in de 1e divisie.

Hierin zijn ze vrijwel ongenaakbaar. De eerste verlieswedstrijd was eind maart tegen Tilburg. Komende zaterdag, 16 april, kan echter het kampioenschap gevierd worden. Thuis tegen de nummer laatst, Volley Meerkerk, kan bij een overwinning de valge gehesen worden en het feest gevierd. Sporthal Aan de bron is vanaf 19.30 uur weer de volleybaltempel van Weert.