Evenement met veel PK’s in Weert

Op 2 en 3 juli aanstaande organiseren Riny Rutjens van RIJO Stables en Floor Schoenmakers van EHS communications een CIAT in Weert. CIAT staat voor Concours d’Attelage International de Tradition.

Het biedt bezoekers de unieke kans om authentieke rijtuigen met hun paarden van dichtbij te bewonderen. Maar niet alleen voor paardenliefhebbers is er wat te doen. Van Mossel Ford Weert zal tijdens dit evenement op de stallen aan de Koekoeksweg een prachtige collectie wagens tentoonstellen. Van de Ford-Ka tot de Ford Mustang, voor elk wat wils. Niet alleen de PK’s van de paarden komen aan bod, ook de PK’s van de ronkende motoren van Ford.

Het (voorlopige) programma luidt als volgt:
Zaterdag 2 juli
Van 10.00 uur tot 19.00 uur Open Huis bij RIJO Stables.
Om 10.30 uur vertrekken de rijtuigen vanaf de Koekoeksweg naar de stad.

Tussen 11.00 uur en 15.00 uur is er een presentatie van alle deelnemers bij de Tienschuur (het stadspark) in Weert. De deelnemers worden hier geïntroduceerd door Pam van Geloven en gerecenseerd door 3 Internationale juryleden. Hierbij gaat het onder andere om de algemene indruk van de aanspanningen, paarden/pony’s, tuigen, rijtuigen, menners, grooms en passagiers. Deze presentatie biedt nieuwsgierigen de kans om de paarden van een worteltje of appeltje (aangeboden door Jumbo Leuken) te voorzien, de rijtuigen van dichtbij te bewonderen en vragen te stellen aan de menners en grooms. Toegang is gratis!

Zondag 3 juli
Van 10.00 uur tot 19.00 uur Open Huis bij RIJO Stables.
De deelnemers leggen een wegtraject af van 15 km met 5 hindernissen. De tocht van authentieke rijtuigen vertrekt rond 10.00 uur in de ochtend vanaf de Koekoeksweg 7 in Weert. Het gehele traject is toegankelijk voor publiek om de combinaties in actie te aanschouwen. Terug op het terrein van RIJO Stables zullen zij tot slot een behendigheidsparcours afleggen. ’s Avonds wordt dit gezellige evenement afgesloten door een BBQ met live muziek. De kosten hiervoor zijn €25 en iedereen is welkom om een vorkje mee te prikken. Opgeven kan via [email protected]
Op 3 juli zal eveneens de eerste ondernemersborrel BBQ Hippique plaatsvinden tijdens CIAT, meer hierover is te lezen op www.bbqhippique.nl.

Tijdens dit unieke evenement houdt RIJO Stables ook Open Huis op beide dagen. De gelegenheid om een internationale menstal van binnen te bekijken! Tijdens het Open Huis zijn er diverse standhouders aanwezig die hun producten promoten. Zo staan er o.a. stands met prachtige kleding, hoeden, kunst en beeldwerken, paard benodigdheden, stands met eten en drinken en een mooie collectie wagens van Ford. Wijnhuis Beaugrim is eveneens aanwezig met een prachtige wijnbar voorzien van een collage aan zeer smaakvolle exclusieve wijnen. Voor de kinderen is er o.a. een springkussen en animatie aanwezig. Verder zal Riny Rutjens tijdens deze dagen zijn unieke, persoonlijke collectie aan authentieke rijtuigen tentoonstellen. Toegang is gratis!

Kortom, een prachtig internationaal evenement voor jong en oud, voor ieder wat wils, of te wel… quelque chose pour tout le monde!

Voor meer informatie kijk op www.rijostables.nl

stables_evenement