Foto’s – Zaterdag vond bij Fiets- en Wandelcafé Peerkesbos de feestelijke heropening plaats van het Graaf van Hornepad. Het Graaf van Hornepad is de langste aangesloten wandelroute rondom Weert. Het pad loopt ook een stukje door de gemeente Nederweert. Tijdens de bijeenkomst werd ook het eerste exemplaar van de vernieuwde wandelgids uitgereikt.

Gebaseerd op een route van Weertenaar Piet Hermans, werd het Graaf van Hornepad in 1993 door OLAT-lid Theo Tromp als een officiële wandelweg ontworpen. De lengte van het pad bedroeg toen ruim 100 km. Het Graaf van Hornepad begint en eindigt bij het station in Weert en loopt met een grote boog rondom Weert. Twee delen van de route gaan door België. Ook gaat het pad door de Weerterbossen, die binnen de gemeente Nederweert zijn gelegen.

Aanpassingen
In 1999 en 2010 onderging het Graaf van Hornepad een groot aantal wijzigingen vanwege aanpassingen in het landschap of het wegennet. De lengte werd teruggebracht tot 93 km. De aanleg van nieuwe natuurgebieden bood kansen om de kwaliteit van het Graaf van Hornepad sterk te verbeteren. De afgelopen maanden ging het pad voor de 3e keer op de schop. Maar liefst negen grotere stukken van de route zijn gewijzigd. Bovendien kwam Peerkesbos als erg fraaie extra pleisterplaats voor de wandelaars beschikbaar.

De vernieuwde route wordt beschreven in de 5e druk van de Wandelgids Graaf van Hornepad, die ook op 23 april werd gepresenteerd. De wandelgids is verkrijgbaar bij de Bruna in Weert en het Tourist Information Center Land van Antje.

Meer info: https://www.facebook.com/graafvanhornepad