Het St. Raphaelpad is een van groene parels van de binnenstad. Het pad ligt tussen de Wilhelminasingel en de Nieuwe Markt. Deze plek wordt nog mooier met fruitbomen, klimrozen, vlinderstruiken en bloeiende vaste planten.

In de binnenstad wordt meer geïnvesteerd in groen. De komende weken wordt op het Collegeplein, de Nieuwe Markt en op enkele andere plekken nog meer bloeiend groen aangebracht. Dit brengt de komende zomer een mooie bloemenpracht in de binnenstad.

Bijen in groen Weert
Op zaterdag 30 april wordt ook de aftrap gegeven voor de campagne ‘Bijen in Groen Weert’. Met deze campagne wil de gemeente Weert samen met Imkervereniging Sint Ambrosius Weert en het Natuur- en Milieucentrum De IJzeren Man aandacht geven aan biodiversiteit in de stedelijke omgeving maar ook aan de problematiek van de honingbij. Zo worden op verschillende plekken bijenkasten geplaatst, zijn scholen benaderd, worden op tal van plekken bloemrijke bermen ingezaaid en wordt de eerste Weerter stadshoning geproduceerd. De gemeente Weert ondertekent die dag tevens een convenant met de Imkervereniging om zich in te spannen voor een bij-vriendelijk beheer. Dit betekent dat de gemeenten meer bloeiende planten gaat aanbrengen in gemeentelijke plantsoenen en geen chemische onkruidbestrijding meer toestaat.

Campagne Nieuwe gezondheid
Het programma Nieuwe Gezondheid ondersteunt Weertenaren in gezonder bewegen en eten. Het is een initiatief van het Platform Weert in Beweging. De doelstelling is om 10.000 Weertenaren te laten meedoen. Nieuwe Gezondheid reikt in de komende twaalf maanden uitsluitend thema’s aan waarvan wetenschappelijk is aangetoond dat ze de gezondheid positief beïnvloeden. De lancering vindt plaats van 13.30 tot 14.30 uur in Theater de Huiskamer aan het Sint Raphaëlpad. Bezoekers van de lezing “Nieuwe Gezondheid, de leefstijl revolutie” krijgen meteen de mogelijkheid om mee te doen met het programma.

st_raphaelpad

13 REACTIES

  1. In het kader van de duurzaamheid en de maatschappelijke verantwoordelijkheid, had een bewaakte fietsenstalling er niet misstaan!

  2. en wannier gaon ze dao un fatsoenlik gazon tusse de beum inzejje 😕
    want waat dr now liktj es unne haup stein en zand woe gein graas op grujt.

  3. Groene parel? Kom op zeg! En van het drinkwater kun je alleen gebruik maken als je toevallig een flesje of beker bij je hebt.

  4. Ze hebbe um betraptj beej de Jumbo met het schoepe van Hubba Hubba kaugum, dees foto is genoeëme noa det de gepaktj is gewoeere……..

  5. Ja hoor, bloeiende planten erbij in de binnenstad en steeds meer weghalen in de buitengebieden. We hebben hier al een paar keer mogen lezen dat struiken en bomen in het kader van bezuinigingen plaats moeten maken voor gras. Volgens de gemeente (gezegd op de bijeenkomst op Boshoven over get groen) hoeven we er ook niet op te rekenen dat dat echt kort word gehouden. Vorige week zijn er plantsoenen “gemaaid” op Boshoven. Gevolg: op plaatsen gemaaid, op andere alleen platgereden en/of platgeduwd.

Comments are closed.