CZW doet exploitatie dagstrand

De gemeente Weert zal zelf geen exploitant worden van het toekomstige dagstand bij het het ‘Blauwe Meertje’ aan de Lozerweg. Daarbij werd gekeken of het mogelijk was om zwembad de IJzeren Man het dagstrand te laten exploiteren, maar daar ziet men vanaf. Deze taak wordt nu overgedragen aan de Centrale Zandwinning Weert.

In oktober vorig jaar werd een realisatieovereenkomst gesloten tussen de gemeente Weert en Centrale Zandwinning Weert (CZW). Hierin werd afgesproken dat de gemeente het eerste recht op gronden van het te realiseren dagstrand met daarbij behorende voorzieningen te krijgen en te exploiteren.

De afgelopen weken heeft de gemeente overleg gevoerd met zwembad de IJzeren Man over de exploitatie. Het zwembad is bereid om deze exploitatie op zich te nemen, maar kan en wil niet voor de verwachte financiële consequenties verantwoordelijk zijn. Men heeft berekend dat een sluitende begroting niet mogelijk is. Daardoor zou de gemeente geld moeten toeleggen.

De gemeente had nog de mogelijkheid om een andere exploitant te zoeken, maar daar zien zij vanaf. Het is immers geen kerntaak van de gemeente om een strand te exploiteren. Bovendien is het nog de vraag of hiervoor een exploitant te vinden is.

Ook wanneer er een exploitant wordt gevonden is er altijd een risico voor de gemeente dat deze exploitatie niet lukt en wordt teruggelegd bij de gemeente. De gemeente heeft nu de kans om de exploitatie van het dagstand over te laten aan CZW. CZW heeft in het kader van de realisatieovereenkomst de verantwoordelijkheid om de exploitatie op zich te nemen dan wel daarvoor een exploitant te werven.

Omdat CZW ook de outdoor-activiteiten gaat exploiteren is er een krachtig en levensvatbaar geheeld te maken. Dat zorgt ervoor dat de inwoners van de regio Weert verzekerd zijn en blijven van een volwaardig recreatiegebied.


adbanner