Groenewoud denkt mee over groen

Foto’s – De gemeente Weert wil graag met inwoners in gesprek gaan over de aanpassingen in het (onderhoud van het) openbaar groen. Daarvoor organiseert de gemeente per wijk of dorp bijeenkomsten. Maandag vond de aftrap plaats en mocht de wijk Groenewoud als eerste op de koffie komen bij de gemeente.

De oproep was niet tegen dovemansoren gezegd want de raadzaal zal helemaal vol. Circa 120 bewoners van de wijk Groenewoud waren naar het Stadhuis gekomen om met de gemeente te sparren over de toekomstige plannen met betrekking tot het openbaar groen.

De gemeente lichtte toe wat de reden is voor de veranderingen, wat de criteria en doelstellingen zijn om keuzes te maken. Ook maakte de gemeente duidelijk welke voorlopige keuzes er zijn gemaakt en waarom. Er is besloten dat er 300.000 euro bezuinigd moet worden op het groen onderhoud. Hoe dat moet gebeuren is nog niet besloten en daar hebben de Weertenaren nog invloed op.

Na de bijeenkomst mochten de bewoners van Groenewoud naar de tekentafel waar ze hun wensen en bedenkingen kenbaar mochten maken. Ook van deze gelegenheid maakte veel mensen gebruik. De gemeente toonde zich blij verrast met de grote opkomst en krijgt hierdoor ook een goed beeld over wat de Weertenaren bezig houdt.

De volgende bijeenkomsten die gepland staan:

  • Woensdag 13 april voor Boshoven in ’t Kwintet om 19.30 uur,
  • Maandag 18 april voor Tungelroy in de MFA om 19.30 uur,
  • Woensdag 20 April voor Altweerterheide in het stadhuis om 19.00 uur.

De andere wijken en dorpen worden op een later moment uitgenodigd. Na afloop van alle bijeenkomsten neemt de gemeente de input van iedereen mee in de beoordeling en opstelling van het definitieve plan.

Bekijk een sfeerimpressie van de eerste avond.

[nggallery id=’3703’]