Foto’s – De gemeente Weert wil graag met inwoners in gesprek gaan over de aanpassingen in het (onderhoud van het) openbaar groen. Daarvoor organiseert de gemeente per wijk of dorp bijeenkomsten. Maandag vond de aftrap plaats en mocht de wijk Groenewoud als eerste op de koffie komen bij de gemeente.

De oproep was niet tegen dovemansoren gezegd want de raadzaal zal helemaal vol. Circa 120 bewoners van de wijk Groenewoud waren naar het Stadhuis gekomen om met de gemeente te sparren over de toekomstige plannen met betrekking tot het openbaar groen.

De gemeente lichtte toe wat de reden is voor de veranderingen, wat de criteria en doelstellingen zijn om keuzes te maken. Ook maakte de gemeente duidelijk welke voorlopige keuzes er zijn gemaakt en waarom. Er is besloten dat er 300.000 euro bezuinigd moet worden op het groen onderhoud. Hoe dat moet gebeuren is nog niet besloten en daar hebben de Weertenaren nog invloed op.

Na de bijeenkomst mochten de bewoners van Groenewoud naar de tekentafel waar ze hun wensen en bedenkingen kenbaar mochten maken. Ook van deze gelegenheid maakte veel mensen gebruik. De gemeente toonde zich blij verrast met de grote opkomst en krijgt hierdoor ook een goed beeld over wat de Weertenaren bezig houdt.

De volgende bijeenkomsten die gepland staan:

  • Woensdag 13 april voor Boshoven in ‚Äôt Kwintet om 19.30 uur,
  • Maandag 18 april voor Tungelroy in de MFA om 19.30 uur,
  • Woensdag 20 April voor Altweerterheide in het stadhuis om 19.00 uur.

De andere wijken en dorpen worden op een later moment uitgenodigd. Na afloop van alle bijeenkomsten neemt de gemeente de input van iedereen mee in de beoordeling en opstelling van het definitieve plan.

Bekijk een sfeerimpressie van de eerste avond.

[nggallery id=’3703’]

7 REACTIES

  1. Goh wat fijn, de Weertenaar mag meebeslissen over ook hier een bezuiniging van 300.000 euro. Bofkonten! De gemeente Weert verkoopt goud maar geeft bij de overdracht oud ijzer.

  2. Zet er maar parkeerplaatsen neer geen onderhoud en je kan tenminste je auto fatsoenlijk kwijt voor de deur. Dat vreselijk lelijke eenheidsworst groen wat er niet uitziet er uit.En wat mij betreft mogen die bomen hier ook weg veel te groot,de wortels duwen de straatstenen omhoog en je hebt er zooi van.Takken die overhangen in de dakgoot.Bel je halen ze net de verkeerde takken weg of takjes. Gras is ook onderhoud moet om de zoveel tijd gemaaid worden.Of als er toch groen komt doe er dan mooie planten in en niet van die vreselijke eenheidsworst troep.

  3. En dan te bedenken dat iedere weerternaar al betaald aan de groenvoorzieningen, dubbel casseren dat telt lekker aan.

  4. Dan het geld wat de burger betaald aan groen voorzieningen terug storten met terugwerkende kracht ,want het is her en der een grof schandaal hoe het er uit ziet.

  5. Nou de beslissingen zijn al genomen die belofte van inspraak is mijn inziens een wassen neus. Gras overal neerleggen alsof dat onderhoudsvriendelijk is.Ja als het kunstgras is misschien ūüėČ ūüėČ . Hoog gras dat ziet er lekker uit leuk voor mensen met hooikoorts. En dat maaien in perkjes hoe zien ze het voor zich met bomen en hekwerk en paaltjes die er in staan. Om nog maar de zwijgen over de hondenpoepoverlast. Sorrie maar ik heb een wrang gevoel bij de inspraak,want het is allemaal al in kannen en kruiken. Bezwaar kan je als bewoners al niet maken omdat alles al beslist is. Hoezooooo inspraak. Blij maken met een dooie mus.

Comments are closed.