Op een oude fiets in Tungelroy

Foto door: Angeline Swinkels

Vereniging De Oude Fiets organiseert op zondag 17 april een fietstocht vanuit Tungelroy bij Weert.

Deelname is gratis en je hoeft niet perse lid te zijn van de vereniging. Wat wel een voorwaarde is, is dat je deelneemt op een oude fiets. “Oud” is een rekbaar begrip, maar de vereniging hanteert als stelregel dat de fiets minimaal zo’n 40 jaar oud moet zijn. De oudste exemplaren zullen zeker meer dan 100 jaar oud zijn. Want steevast komen enkele clubleden op hun hoge bi. Je weet misschien wel, zo’n fiets met een groot voorwiel en klein achterwiel uit de periode 1876-1886. Het thema van deze fietstocht zijn de Limburgse fietsmerken, zoals bijvoorbeeld Cyrus, Valuas, Eroba, Ernst Casimir of Dr. Cuypers.

Het belooft een prachtig schouwspel te worden, want behalve dat er mooie oude fietsen te bewonderen zijn, gaan veel deelnemers gekleed in kleding uit de periode waaruit hun fiets dateert.

De deelnemers verzamelen zich vanaf 10:00 op het kerkplein (Barbaraplein) in Tungelroy. Omstreeks 11:00 zal de stoet zich in beweging zetten voor een ritje van 40km door het Belgisch-Nederlands grensgebied. Info: 06-10549262 of www.oudefiets.nl.