Budel-Schoot – Foto’s – De brandweer van Budel en politie van Cranendonck zijn vrijdag omstreeks 17.12 uur gealarmeerd voor een woningbrand aan de Past. Verbakelstraat.

Een krantenbezorger was bezig met de bezorging toen hij bij een woning een alarm hoorde afgaan. Hij vertrouwde het niet en waarschuwde de overburen. Samen constateerden ze vervolgens dat er sprake was van rookontwikkeling in de woning. Daaropvolgend werd de brandweer gealarmeerd.

De brandweer kwam ter plaatse en er bleek brand te zijn ontstaan in de meterkast. Dankzij de alerte reactie van de krantenbezorger was men er op tijd bij, want er was niemand in de woning aanwezig. Een grote woningbrand was voorkomen door het alarm en de alerte jongeman. De brand was snel onder controle en de woning werd geventileerd door de brandweer.

De bescheiden krantenbezorger werd in het zonnetje gezet door de politie. Ook de brandweer en de bewoners waren bijzonder blij met deze heldendaad. Stichting Salvage zal zich ontfermen over de nazorg. De meterkast raakte flink beschadigd.

[nggallery id=’3716’]

Bijdrage van Foto Hammie