In november 2016 viert HEMA haar 90ste verjaardag. Om dit te vieren dagen we iedereen uit om de allerlekkerste taart te maken. Deze taart wordt in juni gekozen door een professionele jury, bestaande uit o.a. Marcus Polman, jurylid bij MasterChef Holland, Monique van Loon van Culy.nl en John Vermin, manager bakkerijen van HEMA.

De voorrondes vinden plaats van 17 t/m 23 mei in zes verschillende steden, waarvan Weert er één is. In Weert vindt de voorronde plaats op maandag 23 mei a.s.. De finale van de Grote HEMA Taartbakwedstrijd is op donderdag 2 juni op het Amsterdamse hoofdkantoor van de HEMA. Op die spannende dag wordt de winnende taart gekozen uit 90 inzendingen en deze taart is vanaf de officiële verjaardag verkrijgbaar in alle vestigingen met een gebaksafdeling. Wie weet snoept heel Nederland straks van jouw HEMA taart!

De wedstrijd
Taartbakkers uit heel Nederland kunnen zich vanaf vandaag aanmelden via www.hema.nl/taartbakwedstrijd. Hier kan men het recept en een foto van de taart uploaden. Nadat ze een bevestigingscode hebben ontvangen, kunnen deelnemers de taart tijdens de voorrondes tussen 17.00 en 19.00 uur op vastgestelde data persoonlijk presenteren in één van de geselecteerde vestigingen: Zwolle, Groningen, Rotterdam, Amsterdam, Arnhem of Weert. Een vakjury* zal daar de lekkerste taarten kiezen die doorgaan naar de finale. De beste 90 taarten mogen gepresenteerd worden tijdens de finale op 2 juni op het kantoor van HEMA in Amsterdam.

John Vermin, manager bakkerijen van HEMA over de actie: “Omdat we de winnende taart ook echt gaan opnemen in ons assortiment, is er wel een aantal voorwaarden gesteld. Dat gaat bijvoorbeeld over vorm en hoogte en dat de taart zoet en niet hartig moet zijn. De exacte voorwaarden en de te winnen prijzen worden hier vermeld. Daarnaast kiezen we ook de creatiefste taart. Deze taart komt niet in ons assortiment en mag dus helemaal out of the box worden bedacht en gebakken. We verwachten heel veel animo voor de wedstrijd. Vijf jaar geleden hebben we dit al op kleinere schaal gedaan, maar bakken is door alle leuke TV programma’s nu echt een fenomeen geworden in Nederland. We laten ons graag verrassen!”, aldus John Vermin.

2 REACTIES

Comments are closed.