Archieffoto

Cranendonck / Weert – In 2015 zorgden overlastmeldingen, signalen van wijkagenten en andere binnengekomen informatie ervoor dat de politie een onderzoek startte naar mogelijke handel in verdovende middelen in de gemeente Cranendonck. Naar aanleiding van dit onderzoek hield de politie in maart 2016 vier personen aan, waaronder ook in Weert. Zij worden verdacht van het verhandelen van drugs in Cranendonck. De politie nam onder meer hennep, cocaïne en XTC-pillen in beslag.

Resultaten onderzoek
Door het onderzoek heeft de gemeente Cranendonck ook zicht gekregen op ruim 60 afnemers uit haar gemeente. Een groot aantal, en dit baart de gemeente zorgen. Drugsgebruik brengt risico’s met zich mee voor de gebruiker en voor zijn of haar omgeving. Er zijn steeds meer gevaarlijke middelen op de markt en dit leidt vooral onder jongeren tot ernstige problemen. Dit kan ook gevolgen hebben voor het veiligheidsgevoel van de gebruiker en van de omgeving van hem of haar.

Huisbezoeken
In de komende periode gaan medewerkers van Novadic – Kentron, medewerkers van het Sociaal Team, medewerkers van het CJG Cranendonck en de politie bij deze personen uit Cranendonck langs. Men gaat in gesprek met deze personen en geven hen ook een brief waarin we uitleggen waarom het huisbezoek plaatsvindt. Op basis hiervan bekijken ze welke vervolgstappen ze samen gaan nemen.

Bekijk voor meer informatie www.novadic-kentron.nl.

4 REACTIES

 1. Deze groep zal alleen maar groter worden als de plaatselijke overheden alles maar toelaten en niet optreden tegen de dealers, ik maar ook vele onder u kennen wel een paar adressen of personen die zich bezighouden met de handel in deze rotzooi.
  De vraag is nu hoe help je een verslaafde van zijn verslaving af en hoe ga je de handel aanpakken, met een brief????????? Dat denk ik niet, pak de handelaren in die troep aan en niet met een zachte hand maar pak hun huisvesting af blokkeer hun uitkering neem hun bezittingen die ze uit hun criminele activiteiten in beslag. Met praten en toekijken wordt er niemand beter van het kost alleen maar klauwen vol geld, de gehele aanpak van criminelen moet gewoon veel harder en strakker worden in dit land.

 2. Als je het nieuws gevolgd hebt zijn de handelaren al eerder opgepakt.
  Het is ook goed dat ze dan afnemers in beeld krijgen. zo krijg je weer zicht op nieuwe handelaren.

 3. Softdrugs onder staatstoezicht legaliseren/fabriceren? Mooi
  voor de BTW, minder criminaliteit, meer werkgelegenheid, andere invulling voor
  onze agrariërs… Maar ik vrees dat dit vanuit Europa niet zal worden getolereerd…

Comments are closed.