Heb je een noodgeval in Weert dan heb in deze Limburgse gemeente de meeste kans dat de politie op tijd ter plaatse is.

Landelijk gezien komt de politie meer dan 15 procent van de gevallen te laat, zo meldt RTL Nieuws. In Weert ligt dat percentage op 10,9%. Echter de norm van de landelijke politie is dat de politie bij niet meer dan 10 procent van de noodgevallen te laat mag zijn. Weert valt net 0,9% buiten de norm.

De politie in Weert is in haar gemeente het snelst ter plaatse ten opzichte van andere Limburgse gemeenten. Zou je bijvoorbeeld in het Limburgse Vaals wonen dan moet je langer wachten. Daar komt de politie in 42,1% van de gevallen te laat. In de buurgemeente Cranendonck ligt dat percentage op 22,3%. In Nederweert komt de politie in 16,3% van de gevallen te laat en in Leudal 23,6%.

In de steden waar de Weertenaren zich graag mee meten is het iets minder goed gesteld. In Eindhoven komt de politie in 12,8% van de gevallen te laat. In Roermond ligt dat percentage op 12,9%.