Elk jaar wordt in Weert traditioneel de stilgestaan bij de dodenherdenking en bevrijdingsdag.

4 mei – Dodenherdenking
Locatie: Rumolduskapel (Molenpoort)
De Herdenking wordt georganiseerd door het Comité Bevrijding en Herdenkingen Weert. Dit jaar is wederom gekozen voor een herdenking bij de Rumolduskapel aan de Molenpoort. Je bent daar vanaf 19.00 uur van harte welkom. Bij deze gedachteniskapel zal de traditionele plechtigheid plaats vinden met om 20.00 uur de gebruikelijke twee minuten stilte. Muzikaal zal deze herdenking opgeluisterd worden door het Bethelkoor uit Weert. Ook zullen er twee nabestaanden “mijn verhaal” met Weert delen.

Alle inwoners van Weert en speciaal zij die woonachtig zijn rondom de Rumolduskapel worden verzocht vanaf 18.00 uur de vlag halfstok te hangen en deze vlag weer binnen te halen vóór zonsondergang. Tevens wordt hen verzocht in de omgeving van de kapel van 19.45 uur tot circa 20.30 uur stilte in acht te nemen.

5 mei – Bevrijdingsfeest
Locatie: Markt
Het Bevrijdingsfeest start om 13.00 uur op de Markt met de mogelijkheid om in legervoertuigen een rondrit over de Singels te maken, tegen een kleine, vrijwillige, vergoeding (opbrengst voor Stichting KIKA). Rond 14.15 uur zal Burgemeester Heijmans de Bevrijdingsvlam ontsteken. Om 14.30 uur ben je van harte uitgenodigd voor een (gratis) Bevrijdingsconcert in de St. Martinuskerk o.a. met diverse Weerter muziekgezelschappen en solisten.

Locatie: Nieuwe Markt
Tussen 13.00 en 17.00 uur zullen daar aantal sportieve activiteiten georganiseerd worden vanuit Punt Welzijn o.a. met de Urban Sport Tour. Sport en spel voor iedereen! Ouderen uit diverse verzorgingshuizen zullen samen met de Jongerenraad Weert het Bevrijdingsprogramma bezoeken Voor de derde keer in successie zal de Jongerenraad Weert op 5 mei ouderen (met hun begeleiders) uit verschillende verzorgingshuizen ophalen, rondleiden en met hen gezamenlijk het Bevrijdingsconcert bezoeken.