Foto door: Johan Bloemers

Nederweert – Harmonie St Joseph Nederweert en Stichting Raadpop hebben de handen ineen geslagen om te komen tot een verrassende samenwerking en vernieuwend concept: Raadproms.

Verrassend, maar niets is wat het lijkt. Beide organisaties staan midden in de samenleving, dragen Nederweert een warm hart toe en uiteraard de muziek is wat ze verbindt. Tijdens de vorige editie van Raadpop is het idee ontstaan om eens te verkennen of een eventuele samenwerking mogelijk was. Nadat Raadpop had besloten een 2e editie van het festival te gaan opzetten, waren de contacten snel gelegd. Rolf Verheijen: “Nadat de eerste ideeën uitgewisseld waren waren we direct enthousiast; een unieke kans om het aanbod van Raadpop te verbreden. Voor iedere Nederweertenaar wat wils en dat is wat wij nastreven.” Uiteindelijk zijn de plannen uitgewerkt en zal op donderdagavond 21 juli 2016 de 1e editie van Raadproms plaats vinden.

Raadproms staat voor de samenwerking tussen Raadpop en Promsconcert. Tijdens een Promsconcert (bekend van The Night of the Proms) zullen highlights voorbij komen van populaire hedendaagse of gouwe ouwe popnummers afgewisseld met populair klassieke werken uitgevoerd door de harmonie. Diverse Nederweerter artiesten zullen deze avond hun opwachting om onder begeleiding van de harmonie de nummers ten gehore te brengen.

Maar wat staat er allemaal te gebeuren? Zoals bekend zal Raadpop op de vrijdag en zaterdag een gevarieerd programma bieden met diverse lokale, regionale en nationaal bekende popbands. Hier wordt de donderdagavond nu aan toegevoegd voor Raadproms. Op deze avond zal Harmonie St. Joseph het podium bestijgen en een programma ten gehore brengen met highlights van pop tot klassiek. Tevens zullen diverse (Nederweerter) artiesten hun opwachting maken om samen met de harmonie een spetterend optreden te verzorgen. Dit alles op het Raadpop podium met professioneel licht en geluid. Giel Bruijnaers: “Als muzikant speel je graag op een podium je mooiste muziek voor een breed publiek. Raadpop biedt ons de kans om dit midden in het dorp op een professioneel podium te doen. Dit grijpen we met beide handen aan en dat gaan we doen met zangtalent van Nederweerter bodem zoals men dit van ons gewend is . Tevens biedt het ons de mogelijkheid het publiek een voorproefje te geven op onze Promsconcerten in november dit jaar in verband met ons 75-jarig jubileum.”

Nieuwsgierig? Het programma begint op 21 juli 2016 om 20:00 uur op het Raadhuisplein. Het concert is geheel gratis toegankelijk dus kom gerust aanlopen. Na het optreden van de harmonie zal de MLC Band nog zorgen voor de afsluiter. Het belooft een gezellige, muzikale én hopelijk zwoele zomeravond te worden!