Update – Foto’s – De brandweer is maandag omstreeks 11.40 uur gealarmeerd voor een brand aan de Boberden in Stramproy.

In een schuur naast een woonboerderij was brand ontstaan. Een buurtbewoner had rookontwikkeling gezien en alarm geslagen. De eigenaar van het pand was op dat moment niet thuis.

De brandweer kwam met de SIV en een tankautospuit ter plaatse. Dankzij de alerte buurman en het snelle handelen van de brandweer werd voorkomen dat de schuur tot de grond toe afbrandde. Bij de brand is vermoedelijk wel asbest vrijgekomen.

De brandweerlieden hebben de dakplaten moeten verwijderen om het vuur definitief te kunnen doven. Nader onderzoek moet uitwijzen hoeveel asbest er is vrijgekomen.

Update: in de schuur werd een kleine hennepkwekerij aangetroffen. De politie en netbeheerder zijn ter plaatse om nader onderzoek te verrichten. De bewoner is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

De brandweerlieden zijn ter plaatse voorzien van nieuwe pakken omdat ze in contact waren gekomen met asbest. De gemeente Weert zal verder zorg dragen voor de schoonmaak. Er is een kleine hoeveelheid asbest vrijgekomen.
[nggallery id=’3701’]

4 REACTIES

  1. Burn motherfucker burn,
    Ben het helemaal eens met zieverbuul, maar helaas een boette en de crimineel lacht zich dood en gaat vrolijk verder want het brengt immers veel meer op dan die belachelijke boette maar wat als ze het zo aanpakken als zeiverbuul zegt 3 of 6 mnd cel baan kwijt huisje kwijt dat is aanpakken dan denken ze wel twee keer na eer ze aan zoiets beginnen.

Comments are closed.