Avonturen Bert de Bever in boek

Onlangs is het eerste boek van Sharon Op ’t Root uit Weert is verschenen. De titel van het boek is: De avonturen van Bert de Bever.

De avonturen van Bert de Bever is een verhalen bundel bedoeld om voor te lezen; bijvoorbeeld bij het slapen gaan. De verhalen in deze bundel gaan allemaal over Bert de Bever de mascotte/logeerknuffel van de bevers bij scouting Tungelroy.

Bert de Bever beleeft allerlei avonturen samen met de bevers en leiding. Van boodschappen doen voor het scoutingkamp, tot speurtochten lopen en verdwaald raken in het bos. De herkenbaarheid van activiteiten die er gedaan worden binnen de scouting zal aanwezig zijn. Ook zullen de illustraties in het boek bij kinderen zeker tot verbeelding spreken; en om het helemaal af te maken kunnen ze ook mooi worden ingekleurd.

Stukje uit het boek:
Dion was samen met Bert de Bever in het bos.
“Dion wat moest ik ook alweer zoeken voor het kampvuur? Ik weet het niet meer”, zuchtte Bert,
Dion keek zoekend om zich heen en zag een grote boom voor zich staan. “Kijk Bert, deze boom gaan we omzagen. En daarna maken we er allemaal stukken hout van voor het kampvuur.”
“O, nu snap ik het”, zei Bert en hij lief naar de boom toe, pakte de zaag, en ging aan de slag.
Hijgend, puffend en zwetend keek Bert om zich heen, toen hij plots zijn naam hoorde. Hij keek om en zag dat Esther achter hem stond. Met vragende ogen keek Esther naar Bert. “Wat zijn jullie aan het doen”, vroeg ze.
Bert de Bever vertelde van het kampvuur en dat ze daar hout voor nodig hadden.
“Dat klinkt gezellig”, zei Esther.
“Maar heren, voor kampvuur hoef je toch geen boom om te zagen? Een stukje verderop liggen allemaal bomen die bij de storm van vorige week zijn omgevallen. Doe kun je toch ook gebruiken? Dat scheelt een hoop werk en het is beter voor de vogeltjes, doe daar boven in de boom wonen.” Ze wees naar boven.
“Voor de vogeltjes?”, vroeg Bert verbaasd, en ook hij keek naar boven. Boven in de boom zat een grote, mooie vogel in een nest. Je kon zien dat de vogel ban was. Ze durfde zich haast niet te bewegen. Achter de grote vogel zaten drie kleine vogeltjes,die zo bang waren dat ze van takje naar takje sprongen, in de hoop dat Dion en Bert de Bever zouden stoppen met zagen.
“O nee”, zei Bert, en hij keek boos naar Dion.

Voor meer informatie over het boek; of voor het boek te bestellen; ga dan naar:
https://www.boekscout.nl/shop/_.aspx/De_avonturen_van_Bert_de_Bever?bookId=6644