Foto’s – Komende zaterdag wordt het vernieuwde St. Raphaëlpad geopend door wethouder Gabriels. Het pad ligt tussen de Wilhelminasingel en de Nieuwe Markt en is één van de groene parels van de binnenstad. Deze plek is afgelopen weken nog mooier gemaakt met fruitbomen, klimrozen, vlinderstruiken en bloeiende vaste planten. Ook donderdag werd er nog hard gewerkt aan de herinrichting.

Onlangs werd het plein voorzien van een watertappunt en donderdag werd er een insectenhotel geplaatst. Vooral het metershoge insectenhotel maakt het St. Raphaëlpad een nieuwe eyecatcher voor de binnenstad. Insectenhotels zijn kunstmatige nestvoorzieningen voor solidaire bijen en insecten.

Op zaterdag 30 april wordt ook de aftrap gegeven voor de campagne ‘Bijen in Groen Weert’. Met deze campagne wil de gemeente Weert samen met Imkervereniging Sint Ambrosius Weert en het Natuur- en Milieucentrum De IJzeren Man aandacht geven aan biodiversiteit in de stedelijke omgeving maar ook aan de problematiek van de honingbij. Zo worden op verschillende plekken bijenkasten geplaatst, zijn scholen benaderd, worden op tal van plekken bloemrijke bermen ingezaaid en wordt de eerste Weerter stadshoning geproduceerd.

Benieuwd naar het eindresultaat? Dan ben je komende zaterdag van harte welkom bij de (her)opening van St. Raphaëlpad. Tussen 10.00 en 16.00 uur is er van alles te beleven. Om 13.00 uur zal de officiële handeling plaatsvinden.

[nggallery id=’3768’]

17 REACTIES

 1. Daar wel ja, in de rest van Weert moet er bezuinigd worden op groen onderhoud. Waar betaald de gewone burger nog OZB voor?

 2. Dit kan toch niet, en het gaat al jaren zo in Weert, alles voor de binnenstad (wat niet werkt dat is wel gebleken) en de wijken zoeken het maar uit.

 3. sublieme tekst Nico maar wat heeft de burger eraan???
  Besteed onze centen aan dingen die burgers nodig hebben, de toeristen blijven toch weg door dat mooie AZC van jullie.

 4. Knap hoe zelfs in een stukje over natuur in de binnenstad er toch weer iemand is die het voor elkaar krijgt om het onderwerp “azc” in de discussie te betrekken.

 5. Alles mag. Knap is het zeker. Ik heb het al eerder gezegd. Zelfs als het regent in Weert is dat volgens sommigen linksom of rechtsom wel de schuld van de gemeente en/of asielzoekers…

 6. Het volgende insectenhotel zal de vorm van een rog krijgen, dat weet ik uit zeer betrouwbare bron, maar ik wil het wel met jullie delen.

 7. En van de raad, het is toch ook van de gekke dat er voor zoiets geld uit wordt gegeven wat totaal geen meerwaarde heeft, en er aan de andere kant op alles wat met het onderhoudt van de openbare ruimtes bezuinigd moet worden. Wat ik me afvraag maar dat is zeker wel op te zoeken ergens diep heel diep verstopt in de archieven waar al het geld naar toe gaat en wat er daadwerkelijk binnenkomt. Nog maar een paar jaartjes geleden (voor de komst van die Brabander) was Weert een groeiende florerende stad aan worden en plots klap zijn er hier en daar en overal te korten. Maar er is wel altijd geld te vinden voor onzinnige projecten uitstapjes en reisjes, maar de burger heeft hier allemaal geen flikker aan en toch doen jullie daar in die tempel maar wat jullie zelf willen. Zo mag jij met je partij wel eens in de bres springen voor onze ouderen en de ouderen van de toekomst de mensen die weert hebben opgebouwd en die binnenkort geen hangplek meer hebben ook weer door stom handelen van de gemeente. Waar ik op doel? op de roos wat voor veel ouderen een uitvlucht uit de eenzaamheid en een isolement is, het is algemeen bekend dat die mensen moeten verkassen omwille van woningen of omwille van de uitbreiding van RIK. De mensen in de roos zagen het wel zitten om naar de overkant te verkassen en met een kleine verbouwing zou men de oude trouwzaal en de ruimte erachter prima geschikt kunnen maken, maar en je raad het al daar is geen geld voor zegt PUNT WELZIJN (lees maar gerust gemeente) het is gewoon schandalig dat geen enkele politieke partij voor deze groep inwoners van Weert die het ook nog eens werkelijk verdienen in de bres springt en deze mensen helpt.
  En hier komen jullie asielzoekers weer aan, voor die gasten wordt van alles gedaan ik zou mij schamen als ik in de raad of in het college zat. En of het nu regent of de zon schijnt hier word ik en vele andere weerternaren kotsmisselijk van.

 8. Ik denk dat je het anders moet zien, Jeroen. Door het gebruik van de media word bepaald wat de gemiddelde Weertenaar krijgt te horen, lezen en zien. Mensen als “ikkezelf” staan niet op zichzelf. Het laatste nieuws vanuit Weert heeft vooral betrekking op vluchtelingenproblematiek, ‘snoepreisjes'( want wat voor bedrijven gunstig is, hoeft niet iets extra’s te betekenen voor alle inwoners die hier wat verder vanaf staan), nieuwe ideeën voor de binnenstad zoals het St. Raphaelpad etc…
  Deze Weertenaren ervaren dat er geld word gestoken in rare fratsen, brainfarts en ideeën waarbij de gemeente goed op de kaart lijkt te worden gezet, maar waar de belastingbetaler helemaal niets aan heeft.
  Mensen als ‘ikkezelf’ zullen het glas wel halfvol willen zien, maar lopen elke keer weer opnieuw tegen een muur aan. Een democratische muur notabene.
  Zij kunnen alleen hun ongenoegen uitten op forums als deze, omdat men toch het gevoel heeft dat in de werkelijkheid niemand luistert.
  Ik denk zelf dat er meer mensen ontevreden zijn, alleen zullen zij niet WdG gebruiken om de mening(en) te ventileren.

Comments are closed.