Steady State in De Bosuil

Samen vormen ze al 30 jaar Steady State, maar individueel staan bijna alle leden van de bekende sixties-revivalband al zeker 50 jaar op het podium. En nog even fanatiek als in het begin, weten de vele vaste bezoekers van de ‘oldies’ dans- en concertavonden, waarop de nostalgische klanken van de Midden-Limburgse band inmiddels een vaste waarde vormen. Op 18 juni zullen de fans zich dan ook in groten getale melden in De Bosuil in Weert, de locatie waar Steady State een spectaculair feestje gaat bouwen bij gelegenheid van het 30-jarig bestaan.

Steady State werd in 1986 opgericht door vier muzikanten, die elkaar al kenden uit de rock and roll- en beatscène van begin 60-er jaren. Wat hen jaren later opnieuw verbond, en nu nog steeds, is de onvoorwaardelijke liefde voor de hits en de bands van toen en vooral het authentieke sixties-geluid. In de afgelopen 30 jaar kende band slechts twee mutaties. Momenteel wordt Steady State gevormd door John Cremer (slag-gitaar en zang), Hub Verdonschot (bas en zang), Hans Sieben (toetsen en zang), Henk Schoenmakers (sologitaar en zang) en Peter Beeren (drums).

Hun heilige missie is de zestigerjaren-muziek zowel live als op CD (inmiddels 5!) het respect te geven die haar toekomt. Voor Steady State betekent dat niet anders dan de muziek zo authentiek mogelijk te vertolken en te laten klinken zoals oorspronkelijk bedoeld. Daarbij wordt geput uit het schier oneindige repertoire van niet alleen Beatles en Stones, maar ook van The Doors, Them, The BeeGees, Manfred Mann, Dave Clark Five, Procol Harum, The Kinks, The Byrds, Cliff Richard, The Monkees, The Every Brothers, The Shadows en natuurlijk ook van de nodige Nederbeatgroepen.

Jan de Hont
Eén van die laatste is ZZ en de Maskers, de band van (de latere Neerlands Hoop en Bram Vermeulen’s Toekomst) gitarist Jan de Hont. Met Jan de Hont, die ze geregeld ontmoetten tijdens revival-avonden onderhoudt de band een warme relatie. Reden waarom Jan de Hont, ondanks zijn huidige werk bij Johan Derksens theatertour ‘Pioniers van de Nederpop’) als gastgitarist met Steady State zal meespelen op 18 juni.

Behalve met Jan de Hont (al of niet met zijn eigen band) verscheen Steady State in haar lange historie op het podium met acts als Peter Tetteroo, René Shuman, George Baker, Jacques Herb, Tony Willé en Armand. Ook werden shows gespeeld met The Crazy Rockers, Renée and the Alligators, de Maskers, Willy and his Giants, Middle Of The Road, The Rubettes, The Fortunes, Dave Dee en The Hollies.

Jubileum-cd
Dat het muzikale vuur van de oude rockers nog niet is gedoofd, kan iedereen tijdens het jubileumconcert op 18 juni ervaren. Behalve door Steady State en Jan de Hont wordt ook opgetreden door de sixties-band ‘The Lions’, afkomstig uit de Roerstreek. De presentatie wordt deze avond verzorgd door Huub Custers uit Swalmen. Mensen die de concertavond willen bijwonen, kunnen verzoeknummers indienen. Daartoe kunnen op de website van de band (www.steady-state.nl) 10 songs worden aangekruist.

Toegangskaarten voor de avond zijn inmiddels verkrijgbaar via www.debosuil.nl (voorverkoop € 7,50 / kassa € 10,-). Vanwege het jubileum ontvangt elke bezoeker bij binnenkomst een glaasje prosecco en de jubileum-cd.