Cranendonck / Weert – Keyport 2020, het samenwerkingsverband binnen Brainport 2020 tussen de zeven Midden-Limburgse gemeenten en de Brabantse gemeente Cranendonck organiseert op donderdag 21 april a.s. haar 3e jaarlijkse symposium.

Het symposium vindt vanaf 17.00 uur plaats bij Linssen Yachts in Maasbracht. Dit bedrijf is door innovatieve product- en procesontwikkeling uitgegroeid tot marktleider in de stalen jachtbouw. De ideale omgeving voor een symposium over de thema’s innovatie, ondernemerschap en arbeidsmarktoptimalisatie die de komende jaren centraal staan binnen Keyport 2020.

Keyport 2020 wil als netwerkorganisatie de samenwerking tussen ondernemers, overheid en onderwijs versterken om de economische groei in de regio te verbeteren. Dit doet Keyport 2020 door economische ontwikkelingen te signaleren en om te zetten in concrete mogelijkheden. Tijdens het symposium geven Ed Rousseau, Business Development Manager Brightlands Chemelot Campus, Jo Cox, algemeen directeur Smurfit Kappa en Bas Gehlen algemeen directeur van Houtum aan de hand van praktijkvoorbeelden een beeld van de ontwikkelingen in de Smart Industry en de circulaire economie en de kansen die deze bieden voor deze regio. Smart Industry leidt uiteindelijk tot sneller, duurzamer en goedkoper produceren en tot maatwerk van hoogwaardige kwaliteit. In de circulaire economie worden producten en materialen hergebruikt en behouden grondstoffen hun waarde. Dat brengt veel kansen voor ondernemers: meer ketensamenwerking, innovatie, minder grondstoffenverbruik en minder afval. Professor Ton Wilthagen, hoogleraar arbeidsmarkt aan Tilburg University en bestuurlijk trekker Arbeidsmarkt Brainport Network Board neemt je mee in de mogelijkheden van arbeidsmarktoptimalisatie. Keyport 2020 signaleert deze kansen en faciliteert zowel ondernemers, onderwijs als overheid bij het vervullen van de mogelijkheden die hierdoor ontstaan.

Het gevarieerde programma is na aanmelding gratis toegankelijk en duurt van 17.00 tot 19.30 uur. Na het symposium is er uitgebreid de mogelijkheid om de kracht van verbinden in praktijk te brengen met de sprekers, collega ondernemers, onderwijs relaties en bestuurders uit de Keyport 2020 regio. Iedereen in onze regio die behoefte heeft aan economische groei, daaraan zelf wil bijdragen en daarvan wil profiteren schrijft zich nu in op www.keyport2020.nl/aanmelden

Bekijk de flyer (PDF):
http://iwdg.nl/1RR5ZD4