Fietsevents: Raceday en Start2Race

Toer- en WielerClub Weert (TWC Weert) is al 38 jaar dé wielerclub in Weert met 62 actieve leden. Dit seizoen organiseren ze twee nieuwe evenementen.

Raceday
Raceday voor iedereen die op zoek is naar een nieuwe racefiets en deze eerst uitvoerig wil testen, organiseert Toer- en WielerClub Weert (TWC Weert) in samenwerking met Hans Struijk Fietsen Weert op 23 april het nieuwe evenement Raceday. Maak kennis met je potentiële nieuwe fiets tijdens een toertocht van een uur, zo weet je zeker dat de fiets bij je past!

Instapmodellen en high end racefietsen
Verschillende modellen van de merken Cube en Trek staan voor je klaar, zowel voor beginnende als gevorderde rijders. Zo kun je een rit maken op bijvoorbeeld een Trek Madone 9.2, Trek Emonda ALR 5 of Cube Agree C:62 SL. Ook zijn er enkele damesmodellen aanwezig. Tijdens een rit onder begeleiding van instructeurs van TWC Weert kun je de racefiets uitgebreid testen en ontdek je ook meteen het rijden in een groep. Ook al heb je weinig of geen ervaring op een racefiets dan kun je deelnemen.

Start2Race
Is de eerste ervaring goed en wil je meer leren dan kun je ook nog deelnemen aan de “Start2Race” cursus. Deze wordt gegeven op vier opvolgende zaterdag ochtenden startend op 30 april. Tijdens deze cursus leren de instructeurs van TWC Weert je o.a. het nemen van bochten, schakelen, remmen, fietsen in groepsverband, klimmen en dalen. Daarnaast wordt je ook geleerd hoe je kleine technische problemen aan je fiets kunt oplossen.

Meedoen?
Aanmelden voor de Raceday en/of Start2Race kan per e-mail naar [email protected] of [email protected] Voor de Raceday zijn een beperkt aantal fietsen beschikbaar, dus wie het eerst komt wie het eerst maalt. Zowel in de ochtend als in de middag vertrekt er een groep. Iedereen die zich aanmeld maakt kans om een sportvoedingspakket te winnen t.w.v. € 50,00. Neem je deel aan de Raceday kom dan op je eigen racefiets naar de startplaats. De pedalen worden dan door de mecaniciens van Hans Struijk overgezet op de testfiets zodat je met je eigen pedalen en raceschoenen kunt fietsen.

Locatie:: Hans Struijk Fietsen Weert Ringbaan Oost te Weert
Starttijd Raceday groep 1: 11.00 uur
Starttijd Raceday groep 2: 12.30 uur
Deelname: Gratis
Starttijd Start2Race: 10.00 uur