Foto’s – Vandaag deden ongeveer 700 kinderen mee aan de Unicef Loop in Weert. Nadat wethouder Gabriels om 10 uur het startsein gaf liepen de kinderen vanuit het startlokaal in de aula van het College een of meerdere ronde(n) van ca. 5 km. richting Altweerterheide en terug door het bungalowpark.

De Unicefloop bestaat al ruim veertig jaar en in Weert werd deze sponsorloop voor de 33e keer gehouden. De deelnemende kinderen zijn leerlingen van bijna alle basisscholen in deze gemeente. Ook leerlingen van de KOALA-school op het AZC liepen mee.

Het was vandaag ideaal wandelweer. Geen regen en een prettige temperatuur. De route leidde door de bosrijke omgeving van Weert waar de vogeltjes vrolijk floten. Als – onverwacht – verrassend element kwamen de deelnemers ook nog een stoet paarden tegen. Al met al was het een gezellige en heerlijke wandeling voor de lopers.

Dit jaar liepen de leerlingen tegen ondervoeding. Elke dag overlijden duizenden kinderen door ziektes die vaak heel makkelijk te voorkomen zijn. Vaak is ondervoeding de onderliggende oorzaak waar Unicef in ondersteunt om het tegen te gaan.

Bekijk een sfeerimpressie.

1 REACTIE

Comments are closed.