St. Raphaëlpad geopend

Foto’s – Zaterdag werd het vernieuwde St. Raphaëlpad op feestelijke wijze geopend. Dit gebeurde door wethouder Gabriels samen met organisaties die hebben meegeholpen aan de vernieuwing van het plein.

Het St. Raphaelpad is een van groene parels van de binnenstad. Het plein ligt naast Theater de Huiskamer tussen de Wilhelminasingel en de Nieuwe Markt. Deze plek is nog mooier met fruitbomen, klimrozen, vlinderstruiken en bloeiende vaste planten. Ook heeft het plein een watertappunt van WML gekregen en is er een groot insectenhotel geplaatst. Het insectenhotel is ontworpen door Ries Geurts, gebouwd door leerlingen van het Kwadrant en gevuld door scoutingleden.

Tijdens de opening werd ook de aftrap gegeven voor de campagne ‘Bijen in Groen Weert’. Met deze campagne wil de gemeente Weert samen met Imkervereniging Sint Ambrosius Weert en het Natuur- en Milieucentrum De IJzeren Man aandacht geven aan biodiversiteit in de stedelijke omgeving maar ook aan de problematiek van de honingbij. Zo worden op verschillende plekken bijenkasten geplaatst, zijn scholen benaderd, worden op tal van plekken bloemrijke bermen ingezaaid en wordt de eerste Weerter stadshoning geproduceerd. De gemeente Weert ondertekende een convenant met de Imkervereniging om zich in te spannen voor een bij-vriendelijk beheer. Dit betekent dat de gemeenten meer bloeiende planten gaat aanbrengen in gemeentelijke plantsoenen en geen chemische onkruidbestrijding meer toestaat.

Campagne Nieuwe gezondheid
Tevens was er aandacht voor de campagne Nieuwe Gezondheid dat Weertenaren ondersteunt in gezonder bewegen en eten. Het is een initiatief van het Platform Weert in Beweging. De doelstelling is om 10.000 Weertenaren te laten meedoen. Nieuwe Gezondheid reikt in de komende twaalf maanden uitsluitend thema’s aan waarvan wetenschappelijk is aangetoond dat ze de gezondheid positief beïnvloeden.