Vrachtwagen vol banket gekanteld

Foto’s/video – Budel – De hulpdiensten zijn dinsdagochtend gealarmeerd voor een ongeval op de snelweg A2 bij Budel.

Een vrachtwagenchauffeur had een file te laat opgemerkt. In plaats van achter op zijn voorligger te botsen koos de chauffeur uit te wijken naar de naastgelegen berm. Omdat er een greppel in de berm zat kantelde de vrachtwagen. Een botsing met een personenauto werd hierdoor voorkomen. Indien de vrachtwagen tegen de auto was gebotst had het veel ernstiger kunnen aflopen.

De chauffeur kwam met de schrik vrij. Hij is ter plaatse nagekeken op verwondingen, maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis. De brandweer assisteerde bij het leeghalen van de vrachtwagen omdat er twee gasflessen tussen de krentenbollen, mergpijpen en stroopwafels lagen.

Men heeft de gasflessen veilig gesteld en de vrachtwagen geborgen. Ten gevolge van het ongeval ontstond er een file tussen Nederweert en Weert-Noord richting Eindhoven.

Video via Youtube:
https://youtu.be/sE4uqZhMVvY