Buitenspeeldag in Weert

Woensdagmiddag 8 juni is het weer zover: de Nationale Buitenspeeldag vindt dan plaats. Op die dag staat buiten spelen en sporten in heel Nederland centraal. Kinderen worden gestimuleerd om naar buiten te gaan. Want lekker buiten spelen en sporten is goed voor de ontwikkeling van kinderen en is vooral heel erg leuk! De dag wordt in Weert georganiseerd door diverse wijk- en dorpsraden of door andere enthousiaste buurtbewoners in het kader van MijnStraatJouwStraat.

Gedrag verkeersdeelnemers
Kinderen spelen graag buiten. Ze doen dat op de stoep, op straat, op een speelveld, in een speeltuin of op andere plaatsen. Veel kinderen lopen van huis naar school en terug. Ook dan spelen ze vaak onderweg. In veel wijken wordt buiten spelen echter steeds gevaarlijker door het verkeer. Vooral auto’s rijden dikwijls te hard in woonwijken. Dit leidt regelmatig tot verkeersongevallen waarbij kinderen betrokken zijn. De Nationale Buitenspeeldag vraagt op een speelse manier aandacht voor een kindvriendelijke inrichting van buurten en straten. De actie doet een beroep op buurtbewoners en voorbijgangers om hun verkeersgedrag onder de loep te nemen.

Wegafzettingen/Locaties NBSD (onder voorbehoud)
De straten die op woensdagochtend- en middag 8 juni in Weert worden afgesloten zijn:
– Altweerterheide: Op den Das vanaf de Bocholterweg tot aan de Hollandiastraat.
– Fatima: Coenraad Abelstraat, tussen de Jean Verheggestraat en Harry Neijnensstraat
– Groenewoud: Grasvelden tussen Daelhemstraat, Gulikstraat, Groenewoudlaan en Kesselstraat
– Keent: Sutjensstraat (achterkant basisschool Markeent)
– Laar: Op Aldenheerd van hoogte Heugterbroekdijk tot hoogte Brandstraat
– Leuken: Luuëkerpark (Sportstraat)
– Moesel: Johan Willem Frisolaan vanaf de Nassaulaan tot aan het pand met huisnummer 28 en tussen de Nassaulaan en de Anna Pauwlonastraat;
– Molenakker: Wiekendreef van nummer 3 t/m 29

De kinderen zijn in de middag welkom om aan alle activiteiten deel te nemen. Dus kom allemaal gezellig spelen in een van de wijken.