Aanstaande zaterdag, 28 mei, is de officiële opening en open dag van het AZC Weert.

Iedereen die eens een kijkje wil nemen in een asielzoekerscentrum is van harte welkom tussen 12.00 en 16.00 uur. Om 12.00 uur vindt er een openingsceremonie plaats op de appèlplaats van de voormalige Koninklijke Militaire School door het Centraal Orgaan Opvang Asielzoekers (COA) en de gemeente Weert. Daarna zijn er rondleidingen en springkussens voor kinderen. Tevens is er een wensenmuur en een pannakooi om te voetballen.

Verder hebben de bewoners van het AZC lekkernijen klaargemaakt uit hun land van herkomst, je kan dus letterlijk cultuur proeven! Bovendien zijn er diverse kraampjes waarin samenwerkingspartners zich presenteren, denk dan aan het Gezondheidscentrum Asielzoekers (GCA) en Vluchtelingenwerk Nederland. Ook basisschool KoaLa en middelbare school Kwadrant zetten de deuren van hun gebouwen voor je open. En bovenal kun je kennis maken met de bewoners van de locatie in Weert.

Kom je met de auto of fiets? Maak dan gebruik van de ingang Nelissenhofweg waar op het terrein zelf een grote parkeerplaats is. Voetgangers kunnen via de hoofdingang, Kazernelaan 101, het terrein bereiken. In afwijking van de normale procedure, is legitimeren bij binnenkomst niet nodig.

Over het AZC Weert
Het asielzoekerscentrum in Weert is op 16 september 2015 geopend als noodopvang voor 1000 personen, voor de duur van vijf jaar. Er was op dat moment grote behoefte aan direct beschikbare opvangplekken. Het woord noodopvang geeft al aan dat de opvang in de basis gereed was. Wel waren diverse aanpassingen nodig voor een volwaardige opvang om bewoners zelfstandig te laten leven. De afgelopen maanden hebben er allerlei verbouwingen plaatsgevonden, bijvoorbeeld het maken van keukens en zorgen voor kleinere kamers. Die verbouwingen zijn nu afgerond en daarmee kunnen we nu spreken van een volwaardig AZC.

40 REACTIES

 1. Nu zie ik het verband niet lactatie( borstvoeding ) en afspreken tenzij u niet lactatie maar lokatie bedoeld.

 2. Juist, en nu maar hopen of iemand op uw uitnodiging ingaat. Lactatie had misschien toch een aantal nieuwsgierigen aangetrokken.

 3. Ik ga er ook niet kijken, ik ben het namelijk nog steeds kwaad over de wijze waarop de gemeente en de raad het AZC de burgers door de strot geduwd heeft.

  Maar dat wil nog niet zeggen dat ik het gasten noem of zooi, het zijn en blijven mensen. Maar hoe ziet de toekomst eruit? Er is nu al te weinig geld in de zorg, en er is te weinig huisvesting voor starters etc. etc.

 4. En wat zou een oplossing kunnen zijn volgens jou?
  De term gasten gebruik ik omdat ze daar op uitnodiging zitten van die jos en de raad en ik heb nog altijd de hoop dat ze zullen vertrekken over vier jaar en ga er dan vanuit dat de bevolking van weert zijn bijdrage heeft geleverd aan dit gold diggers probleem.

 5. Heb het al eerder gezegd…Kleine kinderen bij grensovergangen, rennend struikelend in de modder met hun ouders op weg naar een stabieler leven? Kinderen van 5 jaar oud…5 jaar in oorlog!

  Ik weet niet wie hier kinderen/kleinkinderen heeft maar ik neem aan niemand zijn eigen kroost een dergelijk bestaan toewenst! Daar wordt hier toch goddomme amper bij stilgestaan! Als wij 75% terecht opvangen en 25% is hier min of meer onterecht zou ik zeggen…opvangen!!

 6. Held op sokken moet jij zo nodig zeggen, de volgende keer dat ik je tegenkom op de louis de regoutstraat zal niet zomaar langs lopen.
  Ik wil totaal niet in aanraking komen met die parasieten en met het volk wat Weert dit aangedaan heeft

 7. Nou als jullie en de politiek zo naïef blijven crieren jullie binnen nu en 5 tot 10 jaar hier precies zo´n zelfde situatie als nu daar heerst en dan ben jij de eerste die klaagt. Wordt toch eens wakker en zie wat er gaande is en wat betreft die oorlogen daar wie houdt die in stand hun het is het eigen volk daar, Afrika Ethiopië het Midden-Oosten Israël noem ze maar op die landen allemaal ze blijven bezig jaar na jaar na jaar en door dat volk hierheen te halen verleg je alleen maar het oorlogsgebied. Laten we eens kijken jij loopt van middag door de stad je ziet een ruzie ontstaan het gaat er hard op, wat doe jij wat doet jos harry jeroen grijpen jullie in????????? Wie nu met ja antwoord daar durf ik voor 99 % van te zeggen dat ie liegt, je zult hooguit de politie bellen maar eerder nog zul je denken wat een gekken ze zoeken het zich maar uit. Een ander voorbeeld een groep Marokanen loopt de de sfeer in de stad of in het zwembad of waar dan ook te verzieken grijp je dan in? Held op sokken noem jij mij ik kom eerlijk voor mijn mening uit en jullie??? Maar waarom spring jij wel in de bres voor die wild vreemden volkeren? Je haalt er bij mij en een heleboel anderen NEDERLANDERS echt geen wit pootje mee. Weet je vroeger in de tijd van de oorlog hadden een naam voor zulke mensen geloof ik misschien weet jij die het is mij even ontschoten sorry.

 8. het zijn mensen met ideeën als jij , die uiteindelijk voor oorlog terreur en ellende in de wereld zorgen
  Of je het nu fijn vindt of niet we leven in een open wereld.
  iedereen kan voor een paar tientjes een vliegticket naar waar dan ook kopen.
  en dan de illegaliteit in duiken.
  Deze asielzoekers komen open en bloot met risico voor eigen leven.
  dat doen ze niet voor de lol
  Ik hoop dat jij nooit maar dan ook nooit hoeft na te denken om uit een ellendige situatie te hoeven vluchten.

 9. Ach ben ik nu de oorzaak, als mensen vluchten dan vluchten ze voor het geweld en dat geweld is al in Turkije niet meer aanwezig waarom dan nog kin vrouw familie achterlaten en voor het luxe leven in het westen kiezen. Gratis huis gratis geld gratis eten en genoeg gekken die ons helpen, 10 000 euro om een huis met voorrang verkregen in te richten in weert dan maar 8000 euro maar toch ga dat eens uitleggen aan een alleenstaande vader moeder met twee of drie kinderen of al die mensen die door de crisis in de schuldsanering zitten. Dat we mensen in nood helpen is prima dat doen we al sinds 1950 maar ze allemaal maar klakkeloos in huis halen dat is bezopen en onrealistisch onze kinderen en de kinderen daarvan leven strakjes in de zelfde ellende en armoede dan die gasten daar en dat alleen maar om dat jullie met z´n alle maar geven en geven. Als hier de pensioenen gekort worden of jouw dochter of zoon strakjes voor jou moet gaan zorgen dom weg omdat alle voorzieningen bezweken zijn onder het idealistische gedrag van jullie nu weg zeggen roepen schreeuwen jullie dan????
  Help dat volk in hun eigen regio en mieter al die mee lifters meteen het land uit dan pas ben je goed bezig nu maken jullie geitenwollensokken brigade de hele wereld kapot.

 10. Inderdaad, die relatief kleine groep is zeker welkom. Al die anderen die niet uit oorlogsgebieden komen, en dat is een grote meerderheid, moeten zo snel mogelijk terug. Maar nee, die mogen hun procedures starten en na afwijzing jaren rekken met allerlei vreemde procedures. En tenslotte vinden ze dan wel iemand die voor ze in de bres springt door te zeggen hoe zielig het is dat iemand die al zolang in Nederland is terug zou moeten. Of ze hebben inmiddels kinderen en ook dat is dan weer zielig. En als Den Haag het ook niet meer weet krijgen we weer een algemeen pardon.

 11. Oorlogen/conflicten in gebieden waar je aan refereert worden in veel gevallen door het “onschuldige” Westen ontketend dan wel in stand gehouden Ikkezelf…Onze bemoeizucht wordt duur betaald…

 12. Laten we het vanaf nu eens uitsluitend bij de onderwerpen houden. Jij, ik, andere deelnemers hebben een eigen mening en dat mag gelukkig nog in dit land Ikkezelf. Ik blijf in elk geval zonder op de man/vrouw te spelen ieders mening respecteren…

 13. Deze asiel/gelukzoekers zijn anders al door heel wat veilige landen gekomen waar ze niet wilden blijven, nee Nederland geeft altijd het meest en is altijd het braafste jongetje van de klas. Ik heb met diverse weertenaren gesproken die willen emigreren omdat dit land niet meer ons land is.

 14. Je zegt wat veel mensen denken maar niet durven zeggen omdat ze anders als racist worden gezien terwijl dat totaal niet zo is!

 15. Ik denk niet die van jou en ook niet mijn bemoeizucht dan moet je in den haag gaan klagen maar wij hier wij moeten er voor bloeden en daar beste disqus leg ik mij niet zomaar bij neer ik laat me niet afpakken door die parasieten waar ik jaar na jaar krom voor heb gelegen van s´ochtends vroeg tot s´avonds laat. Door hun niet en door jou/jullie ook niet. Nederland was een wel staat een zorgstaat strakjes is Nederland ook een zorg staat.

 16. Wat een grote mond heb jij, ik heb je reacties eens even erop nagekeken en tot nu toe inclusief deze kun je alleen maar schelden. Kom zelf eens met een reactie met inhoud en als je dat niet kunt ga dan even je mond wassen met zeep en houdt hem verder goed dicht, want op de kreten van jou staat niemand te wachten beste Bertje.

 17. Nou ik moet ikkezelf met veel dingen toch gelijk geven. Voor die mensen word alles gedaan terwijl er hier ook zat mensen zijn die het slecht hebben en dat ligt zeker niet altijd aan zichzelf.

 18. Nogal logisch…Speelt zich voornamelijk ook in Islamitische landen af…Maar wie heeft daar dan zulke grote belangen?

 19. Wij in het Westen worden door de wereldwijde Westerse bemoeizucht gestraft. De gevolgen voelen wij uiteraard ook. Veel van de “mooie vroegere tijden” bestaan nog uitsluitend in memory en dat is voor vele zeker wennen. Ook ik werk al heel wat jaren, net jij, hard maar bepaalde ingeslagen wegen zijn helaas onomkeerbaar. Het is zoals het is. Ik ben, blijf positief en maak er “ondanks alles” het beste van. Volgens onderzoek behoren wij wereldwijd bezien noch steeds tot het meest gelukkig en tevreden volk en daar sluit ik mij voor 100% bij aan!

  Voor zover je er voor openstaat…Vertaal je boodschap op een meer toegankelijkere manier en je zal zien dat er meer begrip zal zijn.

 20. Disqus, daar ben ik oneens met u. het voormalig yoegoslavie, afghanistan, syrie, mali zijn een aantal landen die ook ons ingrijpen verwelkoomden.De strijd tegen onderlinge conflicten, IS, al quaida, al shabab, waren meer dan gewenst en noodzakelijk. Als men wegkijkt volgt een verwijt, als men ingrijpt vaak ook.
  Maar dit heeft natuurlijk niets te maken met AZC.

 21. Nou ik niet jij niet wie dan wel, Amerika en Rusland, en hier die slappe hap haalt maar alles binnen. Neem nou Parijs Brussel daar wordt de strijd al gevochten die eigenlijk thuishoort waar jouw gasten vandaan komen strakjes hier in de efteling of bij welk evenement dan ook wat is dan jouw mening als jouw naaste of jijzelf slachtoffer bent. Stel je overleeft het raakt zwaar gehandicapt maar geld voor zorg thuis is er niet meer omdat alles uitgekleed is jawel er moest bezuinigd worden want wij moesten zo nodig al die vluchtelingen TUSSEN HAAKJES kost en inwoning geven tja dan dan wordt het verhaal anders, nou veel mensen in Nederland Nederlanders hebben hier al mee te maken en krijgt zo een gast die hier maar even aan komt waaien 10.000 eurootjes een huis een uitkering en lacht zich helemaal kapot.
  Hou toch eens op met wij moeten wat wij moeten is voor onze eigen toekomst zorgen en de dagen van onze ouderen zo aangenaam mogelijk maken. Daar zou die jos en consorten zich eens voor in moeten zetten maar ja daar haalt ie de media niet mee en schijnbaar is dat een hoog streven van die man.
  Natuurlijk is het allemaal erg en zielig maar het levert alleen maar ellende op als we deze weg die ingeslagen is niet snel verlaten. Gewoon stoppen met dat idealisme en weer met beidde voetjes op de grond gaan staan.

 22. Aan al diegene die zo dapper zijn geweest om aangifte te doen van wat dan ook wil ik zeggen dat jullie de echte helden van discussiëren zijn en ik hoop van harte dat jullie de eerste zijn die verdomd hard met neus op de feiten worden gedrukt.

 23. Volgens mij zijn voorstanders om dezelfde rede ook behoorlijk zuinig in het geven van een mening…Wat zo nu en dan de reacties zijn zeg…Komop!

 24. Nou Teepee, ik kan voor een gedeelte met je meegaan maar volgens mij heeft het een zeker met het ander te maken. Mensenmassa’s komen (sinds mensenheugenis ) in beweging, worden als het ware uit het thuis-land geschoten. Natuurlijk willen onderdrukte graag de hulp van wie dan ook maar wat heeft het nu opgebracht? Wij samen hebben in 1948 bij Algemene Vergadering van de Verenigde Naties (AVVN) de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens (UVRM) als resolutie aangenomen. Een lijvig stuk, ik wil bij deze graag artikel 1, 2 en 3 aanhalen.

  1.Alle mensen worden vrij en gelijk in waardigheid en rechten geboren. Zij zijn begiftigd met verstand en geweten, en behoren zich jegens elkander in een geest van broederschap te gedragen.

  2.Een ieder heeft aanspraak op alle rechten en vrijheden, in deze verklaring opgesomd, zonder enig onderscheid van welke aard ook, zoals ras, kleur, geslacht, taal, godsdienst, politieke of andere overtuiging, nationale of maatschappelijke afkomst, eigendom, geboorte of andere status. Verder zal geen onderscheid worden gemaakt naar de politieke, juridische of internationale status van het land of gebied, waartoe iemand behoort, onverschillig of het een onafhankelijk, trust-, of niet-zelfbesturend gebied betreft, dan wel of er een andere beperking van de soevereiniteit bestaat.

  3.Een ieder heeft het recht op leven, vrijheid en onschendbaarheid van zijn persoon.

  In 1948 een nobel streven maar anno 2016 moeten wij helaas constateren dat grootmachten wel heel selectief met bovenstaand omgaan. Maargoed, laat ik mij tot Weert beperken. Deze site noemt zich niet voor niets Weert de Gekste maar ik moest het gewoon even kwijt.

 25. Welnu Disqus, inderdaad een nobel streven van al die lidstaten waarvan velen bloedige oorlogen uitvechten, zich niets aantrekken van rechten vd mens, religie, denkbeelden, vrouwen, homo, kindearbeid, meningsuiting en noem maar op.
  Wat is de waarde van afspraken als ze niet nagekomen, nageleefd worden
  Ik ben niet zo’n wikipedia citaatschrijver maar een gezegde is mij altijd bijgebleven:
  De vijand van mijn vijand is mijn vriend.

 26. Het is naïef te denken dat de wereld nog steeds de wereld is van pak hem beet 30 jaar geleden…Tijden veranderen in ras tempo en daar zullen wij mee moeten dealen. Verder heb ik jou
  geen held op sokken genoemd en het is ook niet mijn intentie om bij wie dan ook een “wit pootje” te halen Ikkezelf!

  Even de cijfers erbij, bron NU.nl. Deze kinderen wil jij dus
  zonder met je ogen te knipperen linea recta terugsturen…

  Onbegeleid

  Meer dan een derde van de 200.000 vluchtelingen die dit jaar naar Europa zijn gekomen zijn onbegeleide kinderen, soms van slechts negen jaar oud.

  Hulporganisatie Save the Children spreekt tegen de Britse krant The Independent van een “zorgwekkende” nieuwe trend.

  “Er zijn drie keer zoveel onbegeleide kinderen als vorig jaar en onze medewerkers zeggen dat die kinderen steeds jonger worden”, aldus een woordvoerder van de Britse organisatie.

  De ontwikkeling zou worden veroorzaakt door de “toenemende
  wanhoop” van mensen in vluchtelingenkampen in Noord-Afrika en het Midden-Oosten. “Mensen hebben het gevoel dat ze geen andere keus hebben dan die reis te maken, of ze sturen hun oudste kind, meestal een puberjongen, om vast te werken en geld terug te sturen.”

 27. Plato, 400 BC en nog steeds actueel.
  “Goede mensen hebben geen wetten nodig om te weten waar hun verantwoordelijkheid ligt en slechte vinden wel een achterpoortje”

Comments are closed.