‘Niet zeuren maar poetsen’

Tijdens de straatbijeenkomsten die Centrummanagement Weert vorige maand organiseerde over de BIZ zijn ook weer ideeën ingebracht door ondernemers. Marjon Snieders, onderneemster in de Maasstraat, kwam met een idee voor een schoonmaakactie.

Marjon: “We kennen allemaal de negatieve verhalen over onze Binnenstad. Ik en ik weet zeker velen onder jullie, heb er echt genoeg van! We doen er alles aan om Weert aantrekkelijk te houden en dat begint…… inderdaad bij ons zelf. Er vertrekken winkels, dat is een feit. Maar we moeten SAMEN ervoor zorgen dat Weert positief op de kaart komt te staan. Dat we er SAMEN alles aan doen om Weert het bezoeken waard te maken. Vanuit die gedachte is een schoonmaakactie bedacht. Een actie die alleen een beetje tijd en inzet kost! En die we allemaal kunnen doen! Ook de gemeente Weert zal extra aanwezig zijn om ons te ondersteunen. En natuurlijk wordt de pers uitgenodigd, dus is het zeker goed om dan ook zichtbaar aanwezig te zijn!”

Centrum Weert Promotion en het Centrummanagement ondersteunen het idee en hebben de actie opgestart. Er is een datum gepikt: vrijdag 20 mei om 8.00 uur. Dan zullen de ondernemers, vastgoedeigenaren, bewoners en de gemeente de handen uit de mouwen steken en lekker gaan vegen en soppen zodat de binnenstad er weer zal schitteren.

schoonmaakactie_binnenstad