Buurtpreventie in heel Cranendonck

Foto via: Gemeente Cranendonck

Sinds 12 mei 2016 is er in alle kernen van de gemeente buurtpreventie via WhatsApp actief. Na de oproep aan de inwoners van Cranendonck door de initiatiefnemers en de gemeente hebben meer dan 500 mensen zich opgegeven om deel te nemen aan de WhatsApp groepen. Deze mensen zijn nu toegevoegd aan drie verschillende groepen.

De groepen zijn: 1. Maarheeze. 2. Budel-Schoot en Budel-Dorplein en 3. Soerendonk en Gastel. In Budel waren reeds twee groepen actief en samen met deze groepen zijn er nu meer dan 800 personen aangesloten. Een tweetal reeds bestaande groepen in het buitengebied van Budel en in Maarheeze zijn vanaf gisteren eveneens gekoppeld aan deze groepen. In de nabije toekomst is het de bedoeling om ook de groepen uit Hamont-Achel en Weert te koppelen. De WhatsApp groepen in deze gemeenten werken volgens het zelfde principe als in Cranendonck. Zo ontstaat één groot regionaal netwerk.

Deelname
Deelname aan één van de groepen is nog steeds mogelijk. Opgeven kan via het mailadres [email protected] Je dient daarbij jouw naam, adres en 06 nummer te vermelden. Wanneer er nog ruimte is in de groep, dan zul je aan de groep worden toegevoegd. Belangrijk is dat je over een smartphone met WhatsApp beschikt. Deelnemers moeten ouder dan 18 jaar zijn.

Borden
In de komende dagen worden op alle toegangswegen in de gemeente borden geplaatst waarop te zien is dat er buurtpreventie via WhatsApp actief is.