Winkeliersvereniging Centrum Weert Promotion presenteert op winkelzondag 29 mei de derde editie van Cirque de Weert. Tussen 13:00 en 17:00 uur genieten bezoekers van circa 25 circusacts in het centrum van Weert.

De straten en pleinen van Weert worden omgetoverd tot een groot openluchtcircus. Op verschillende locaties presenteren artiesten zowel spannende als humoristische acts. Van messenwerpen tot jongleren en van vuurspuwen tot clownerie, het zit er allemaal bij. Zo kan het zomaar zijn dat je getuige bent van een spectaculaire balanceeract, of dat je terecht komt in een spannende actiescène uit het Wilde Westen. Tijdens Cirque de Weert is het extra leuk om met de hele familie naar het centrum van Weert te komen, want het circus is natuurlijk voor jong en oud.

Op de Nieuwe Markt staat een speciaal springkussen met het circusthema. In de Muntpassage staan in de nieuwe Kids Corner, nabij de ingang aan het Collegeplein, circusspelletjes opgesteld. Daarnaast zijn alle kinderen van harte uitgenodigd om de grote achterwand feestelijk in te komen kleuren.

Op de verschillende actlocaties in de straten en op de pleinen worden de programmatijden aangegeven. Het overzicht verschijnt ten tijde van het evenement ook op de website van de winkeliersvereniging, www.centrumweertpromotion.nl.

Elke laatste zondag van de maand is het winkelzondag in Weert. De volgende editie is op 28 juni, dan organiseren ondernemers van de Maasstraat de jaarlijkse Italiaanse Dag en vindt op de Nieuwe Markt voor de tweede maal het landelijke Streetball Masters Tournament plaats. Meer informatie over winkelzondagen in Weert is te vinden op de website van de winkeliersvereniging.

13 REACTIES

 1. Zondag de 29ste? Grappig, dan is er ook een grote rommelroute op
  Keent. En daarom moet er beter gecommuniceerd worden tussen de binnenstad en de wijkraden.
  Er zullen ongetwijfeld mensen van buitenaf richting onze binnenstad komen, maar ik vermoed dat veel inwoners van Weert juist Keent zullen bezoeken. Dus voor de volgende keer….

 2. Daar heb je een punt Jeroen. Organisatorisch worden vaak de meest eenvoudige, simpele zaken over het hoofd worden gezien…

 3. Hoewel ik je wel gelijk geef in de afstemming, lijkt me de communicatie in deze wel duidelijk: al jaren is elke laatste zondag van de maand koopzondag in de binnenstad.

 4. En zo moeilijk is het niet. Je laat alle partijen hun voorstellen voor 1 aug indienen voor het 2de jaar erop( nu voor 2018 bijv). En elk idee moet verplicht twee datums hebben. En je moet geen centrum manager hebben, maar een manager die het beste voor heeft met alle wijken. En is dat teveel werk? Dan verdeel je het werk onder meer mensen( delegeren of hoe je wilt noemen).
  Uiteindelijk laat je woordvoerders van de wijken langskomen om hun plannen voor te dragen en waarom ze voor bepaalde data kiezen.
  Dan is het aan diegene die het beleid bepalen om alle evenementen voor het jaar 2018 erop in te plannen. Natuurlijk is het onmogelijk om iedereen te vriend te houden, maar dan probeert men wel zo weinig mogelijk in elkaars vaarwater te zitten.
  Kijk, ik schrijf nu natuurlijk ook maar wat. Voor hetzelfde geld zijn er evenementen die je al in 1981 had moeten plannen voor 2018, dat weet ik ook niet, maar ja, dat is dan aan diegene die de evenementen mogen plannen. En zowaar heb je wat communicatie tussen de verschillende wijken en het centrum.
  Nu zal ik wel opmerkingen krijgen van:” maar deze manier van werken en communiceren doen we al jaren, wat zeur je nou?”
  Idd, die manier van werken en communiceren is volgende week weer merkbaar,pffff!

 5. Op deze manier brainstormen, nuchter nadenken is toch prima Jeroen, mag veel vaker gebeuren! Natuurlijk heeft niemand in fase 1 de plannen klip en klaar, uitgewerkt klaarliggen. Als startpunt natuurlijk helemaal top, dus…EENS!

Comments are closed.