Foto’s – Het actiecomité St. Jozefslaan Racebaan organiseerde woensdag een ludieke actie om haar ongenoegen kenbaar te maken. Dit ongenoegen komt voort omdat de aanpassingen aan de weg zijn vertraagd.

De aanpassingen zijn nodig om de verkeersveiligheid te verbeteren op de St. Jozefslaan. Er wordt veelvuldig te hard gereden en er gebeuren regelmatig ongevallen, zelfs voor de deur van de school. De gemeente had toegezegd aanpassingen door te voeren, echter zijn deze aanpassingen vertraagd. Deze vertraging ervaart het actiecomité echt als een drama.

Tijd voor actie zo bedachten zij. Woensdag voerde het actiecomité in samenwerking met Brede School Markeent een dramavoorstelling uit. Het drama werd op toepasselijke wijze uitgebeeld. Tevens werden er enkele ‘wegwerkzaamheden’ verricht. Tevens werd er deze ochtend een vogellandingsbaan geopend zodat vogels zich niet gaan nestelen in de twee bomen die gekapt moeten worden om de verkeersveiligheid te verhogen.

Het actiecomité zit vanmiddag bij de wethouder aan tafel om het verdere verloop te bespreken.

6 REACTIES

  1. Aan deze en gelijksoortige situaties moet binnen onze gemeente de hoogste prioriteit gegeven worden. Het is wachten op echt serieuze ongelukken en ben van mening dat de gemeente hier een grote verantwoordelijkheid/aansprakelijkheid in draagt! Originele, ludieke actie. Prima!!

  2. Kunnen wij burgers te samen met de slachtoffers het gemeentebestuur niet op enige wijze verantwoordelijk stellen, men speelt immers met de gezondheid en veiligheid van al die mensen en kinderen die elke dag weer gebruiken MOETEN maken van dit soort gevaarlijke situaties. Maar wat is een hoop ellende van een burger vergleken met een reisje naar …… of een uitstapje naar of een aanpassinkje aan. Top dat mensen nog actie willen voeren, schandalig dat dit in deze tijd (van geldverspilling) nodig moet zijn.

  3. Even puur inhoudelijk Ikkezelf. Als je goed onderbouwd aannemelijk hebt gemaakt dat een bepaalde situatie reëel gevaar oplevert heb je bij daadwerkelijke calamiteiten wel een punt. Zal mbt overheden wel een weg van de “lange adem” worden…

  4. Dat begrijp ik maar in het algemeen dus niet, wij als burgers kunnen bij het bestuur van deze gemeente dus niet eisen i.v.m. het hoge risico wat een bepaalde situatie oplevert om deze situatie dan veiliger te maken.
    Terwijl een overheid wel van alles van een burger kan eisen om die burger te beschermen (denk bijv. aan de autogordel helm keuringen enzv.) mijn gevoel vind dit toch een scheve verhouding.

  5. Stel je voor dat je in de Heijmans One woont aan de ringbaan en je neef in een geheim pand op de Singel. Dan wordt een gezin uit elkaar gerukt door de St Jozeflaan!! Jos springt dan wel op de bres.

Comments are closed.