Drama-actie op St. Jozefslaan

Foto’s – Het actiecomité St. Jozefslaan Racebaan organiseerde woensdag een ludieke actie om haar ongenoegen kenbaar te maken. Dit ongenoegen komt voort omdat de aanpassingen aan de weg zijn vertraagd.

De aanpassingen zijn nodig om de verkeersveiligheid te verbeteren op de St. Jozefslaan. Er wordt veelvuldig te hard gereden en er gebeuren regelmatig ongevallen, zelfs voor de deur van de school. De gemeente had toegezegd aanpassingen door te voeren, echter zijn deze aanpassingen vertraagd. Deze vertraging ervaart het actiecomité echt als een drama.

Tijd voor actie zo bedachten zij. Woensdag voerde het actiecomité in samenwerking met Brede School Markeent een dramavoorstelling uit. Het drama werd op toepasselijke wijze uitgebeeld. Tevens werden er enkele ‘wegwerkzaamheden’ verricht. Tevens werd er deze ochtend een vogellandingsbaan geopend zodat vogels zich niet gaan nestelen in de twee bomen die gekapt moeten worden om de verkeersveiligheid te verhogen.

Het actiecomité zit vanmiddag bij de wethouder aan tafel om het verdere verloop te bespreken.