Het voorspelde goede weer doet verschillende Weerter ondernemers ervoor kiezen er tijdens het Waanzinnig Winkelweekend Weert nóg een schepje bovenop te doen. Naast de Waanzinnige Winkelacties, de Late Night Shopping op vrijdag 6 mei en het feestelijke straattheaterprogramma zijn er nog enkele speciale activiteiten toegevoegd.

Ondernemers van de Maasstraat presenteren op zaterdag hun straat vol springkussens. Terwijl volwassenen profiteren van een gigantische shop&win-actie, met twee hoofdprijzen van maar liefst 500 euro shoptegoed, kunnen kinderen naar hartenlust spelen.

In de Muntpromenade presenteren VT Mode en Punt Welzijn op vrijdag 6 en zaterdag 7 mei samen een Street Art Jam. Enkele grote namen op gebied van street art en graffiti strijken neer in de Weerter binnenstad. Samen met lokale artiesten gaan ze tijdens het Waanzinnig Winkelweekend voor het pand van VT Mode grote platen voorzien van een creatieve laag verf. De artiesten zijn Nash, Romeo en Mega en lokale artiest Sapo. Er zal op beiden dagen een DJ aanwezig zijn om de sfeer compleet te maken.

De Muntpassage presenteert tijdens de Late Night Shopping op de vrijdagavond de actie Plunder de Kluis, waarbij gedurende de avond in totaal voor 1000 euro aan shoptegoed te winnen valt. Daarnaast hebben veel ondernemers nog afzonderlijk Waanzinnige Winkelacties. Deze zijn allen te vinden op www.winkelweekend.nl.

Vanwege het slechte weer heeft Centrummanagement eerder tijdens de Oranjeweek een gepland Kinderfestijn geannuleerd. Vrijdag 6 mei zal dit, vanwege de goede weersvoorspellingen, alsnog plaatsvinden. Tot 20.00 uur staan er op de Markt en de Nieuwe Markt diverse springkussens en kunnen kinderen zich gratis laten schminken.