Foto’s – Vandaag organiseerde Veilig Verkeer Weert weer het fietspraktijkexamen voor alle basisscholen in Weert.

442 leerlingen van de groepen 7/8 legde het fietsexamen af over een traject van ongeveer 6 km door de binnenstad van Weert. De de fiets van de leerlingen werd eerst gecheckt op het functioneren waarna men veilig veilig de weg op kon gaan.

Bij de controleposten langs de route werd gecontroleerd of de leerlingen zich correct hielden aan de verkeersregels. Leerlingen die door rood licht fietsten zakten meteen.

De school die vanmiddag van het examen de minste strafpunten heeft zal voor een jaar de wisselbeker van Veilig Verkeer Weert in de prijzenkast mogen zetten.

4 REACTIES

  1. Ik vindt dit prima, en af en toe eens een agentje langs de schoolroutes nog beter.
    Moesten ze ook met die 1000 gasten van die jos op de kazernelaan doen.

  2. Elk jaar weer dezelfde onzin en je schiet er totaal niets mee op. Zodra ze naar de brugklas gaan zijn ze het vergeten en doen ze maar wat. Toon ze de beelden als het mis gaat dan leren ze misschien iets.

  3. Ik heb op de basisschool nooit geen fietsles gehad, en heb zeker ook dingen gedaan die niet oké waren vandaar ook dat ik dit onzinnig vind.
    Je kan ze naar mijn mening beter op de brugklas de gevolgen van hun gedrag laten zien. Ik heb het destijds van dicht bij mee gemaakt hoe een klasgenoot geschept werd door een auto omdat hij zonder te kijken een weg opreed en was gelijk genezen is dat wat je wil?

Comments are closed.