Foto: flitspaal Roermondseweg

De flitspalen in Weert, ze staan er al een aantal jaren, maar ze blijken nog altijd geld in het laatje te brengen.

RTL Nieuws kreeg van het CJIB de informatie over hoeveel kiekjes de flitpalen in 2015 hebben gemaakt in Weert. Specifiek gaat het om de flitspalen ter hoogte van de Laarderweg / Ringbaan-Noord, de Roermondseweg en de Maaseikerweg (thv de Tungeler Dorpsstraat). De flitspaal bij Stramproy is onlangs verplaatst, hiervan zijn geen cijfers bekend gemaakt. Ook van de flitspaal bij Boshoven (richting St. Luciastraat) zijn geen gegevens bekend.

De verkeersboete voor een snelheidsovertreding bedroeg gemiddeld 60 euro. Het door rood rijden 230 euro.

Een overzichtje

Ringbaan-Noord / Laarderweg: elke 4 uur een boete
Deze twee flitspalen zorgden in 2015 in totaal voor 2017 boetes. Dat betekent dat er elke 4 uur iemand een flitsboete kreeg. Er werden 1956 snelheidsboetes uitgedeeld en 61 boetes voor rijden door rood licht. Totaal: € 131.390,-.

Roermondseweg (N280): elke 3 uur een boete
Deze flitspaal zorgde in 2015 in totaal voor 3444 boetes. Dat betekent dat er elke 3 uur iemand een flitsboete kreeg. Er werden 3444 snelheidsboetes uitgedeeld. Totaal: € 206.640,-.

Maaseikerweg (N292): elke 8 uur een boete
Deze flitspaal zorgde in 2015 in totaal voor 1093 boetes. Dat betekent dat er elke 8 uur iemand een flitsboete kreeg. Er werden 1093 snelheidsboetes uitgedeeld. Totaal: € 65.580,-

De flitspaal op de Roermondseweg levert binnen de gemeente Weert dus het meeste op. Maar de flitspaal die op dezelfde N280 ligt, tussen Kelpen-Oler en Baexem, is nog lucratiever. In 2015 werd daar 26.920 keer geflitst. Als je dat vermenigvuldigt met het gemiddelde boetebedrag van 60 euro, kom je uit op € 1.615.200,-

Kleine aantekening:
Voordat de scheldkanonnade richting de gemeente wordt geactiveerd: het geld dat de flitspalen opleveren gaat niet naar de gemeente Weert, maar is voor de staatskas van de landelijke overheid (wat ze het Rijk noemen).

6 REACTIES

 1. Scheldkannonade kun je beter op jezelf toepassen. De palen staan er even en het is gewoon een kwestie van niet te hard rijden (ter hoogte van de palen dan, eh ? Haha)

 2. Of het nu rijk of gemeente is, het blijven plukkers. De boetes mogen niet genoeg omhoog dus verhogen we de administratiekosten met 50% van 6 naar 9 euro. Nog even en de administratiekosten vallen hoger uit dan de boete.

 3. Klopt helemaal. Ben ook zo dom. Heb dit jaar 1 bekeuring gehad. Geflitst op de Venlose Weg en reed wel 3 hele kilometers te hard. Ik schaam me diep

 4. Zowel op Boshoven, als op de ringbaan noord…is het oppassen.!!
  De tijd dat het groene licht op groen staat is zeer variabel!!
  Op de ringbaan noord staat het soms maar 10-12 sec op groen, als een fietser of auto ” aanklikt om over te steken of de Rinbaan op te rijden..
  Als je daar niet op bedacht bent , is het soms zwaar op de rem …of …net of niet door rood rijden…zeer hinderlijk.
  Oplossing: indien een fietser of auto aanklikt om over te steken of de ringbaan op te rijden…deze weggebruikers.even langer laten wachten…zodat het groene licht op de Rinbaan altijd even lang aan staat…

Comments are closed.