Foto’s – Vanwege een ongeval op het spoor tussen Eindhoven en Weert had de NS vandaag bussen ingezet om de gestrande reizigers naar hun bestemming te vervoeren. Als er treinen uitvallen van en naar Weert dan ontstaat er meestal een chaos op het Stationsplein.

De bussen die de reizigers brengen en ophalen parkeerden in het verleden altijd op het Stationsplein en blokkeerden daarmee de Kiss & Ride zone en het kruispunt bij de Stationstunnel. Even leek het erop dat het vanochtend weer mis zou gaan. En dat ondanks de afspraken die de gemeente met de NS en busmaatschappijen had gemaakt. De bussen parkeerden weer voor de Kiss & Ride zone.

Echter greep de NS alsnog in en stuurde handhavers naar Weert. Een goede zet zo bleek, want er ontstond iets van orde in de chaos. De passagiers werden naar de juiste opstaplocatie gedirigeerd. Door middel rood / witte linten werd duidelijk waar de bussen konden staan.

De passagiers die in Weert moesten opstappen werden volgens afspraak op het busstation afgezet en de mensen die naar Eindhoven moesten werden opgehaald langs de ingang van de fietsenstalling. Daarmee was het nog steeds een drukte van belang, maar kon er evengoed gebruik worden gemaakt van de Kiss & Ride zone. Ook kon het overige verkeer gewoon over het Stationsplein rijden.

Update: soms loopt het toch nog niet lekker: http://iwdg.nl/22qdUdy & http://iwdg.nl/1XV54UT

[nggallery id=’3865’]

6 REACTIES

  1. Normaal moet je een taxi bij het station met een vergrootglas zoeken, nu zelfs 3?! waar komen die dan vandaan? En mogen die dan langer kiss&riden dan wij gewone stervelingen?

    Ook opvallend dat er eentje motorproblemen lijkt te kennen.

  2. Wederom niet volgens de afspraken die gemaakt zijn. De enige die het begrepen heeft is de bus van Kupers op foto 3

  3. Dat zijn taxi’s uit Eindhoven die gestrande reizigers naar Weert gebracht hebben, ze wachten dan in Weert in de hoop om reizigers naar Eindhoven te kunnen brengen zodat ze niet leeg terug hoeven te rijden.

  4. Gooi het probleem op de politieke agenda, niet dat dat wat uit zal halen want de daad kracht van de weerter politiek staat gelijk aan nul. Maar dan kun je de burger voorhouden dat er iets aan gedaan wordt.
    Het stranden van de reizigers is een probleem van de NS laat ze het dan ook op NS grond oplossen, bijvoorbeeld op de strook parkeerplaatsen langs de paralelweg bij geplande werkzaamheden is dat toch ook de locatie voor de bussen.

Comments are closed.