Foto’s – De hulpdiensten zijn vrijdag omstreeks 9.00 uur gealarmeerd voor een woningbrand aan de Groenewoudlaan in Weert.

In een woning was er brand ontstaan in de meterkast. Tijdens het uitbreken van de brand was de moeder met haar kind aanwezig in de woning. De vrouw waarschuwde haar man die op zijn werk was. Intussen werden ook de hulpdiensten gewaarschuwd.

De man des huizes wist zijn vrouw en kind in veiligheid te brengen. Hij had van zijn werk de brandblusser mogen meenemen en daarmee wist hij ook het vuur te doven. De brandweer was snel ter plaatse en voerde nog een nacontrole uit. Met een emmer water bluste de brandweerlieden de brandende wc-rollen.

Een ambulance kwam ter plaatse. De ambulancebroeders hebben het gezin medisch gecontroleerd. Niemand was gewond geraakt. Het kind kreeg van de ambulancebroeder een knuffelbeertje voor de schrik.

De woning heeft schade opgelopen. De rook trok door naar de bovenverdieping. De meterkast en een meubelkastje hebben brandschade opgelopen. Stichting Salvage is ingeschakeld om nazorg te bieden.