Foto’s – Op maandagavond 23 mei presenteerde het Munttheater het nieuwe programma en brochure voor 2016-2017 aan Hartsvrienden, abonnementhouders en de pers tijdens de jaarlijkse seizoenpresentatie. Een volle zaal genoot van de presentatie die deze keer het thema Tijd(machine)droeg.

Met behulp van een echte tijdmachine, videomapping en live optredens van o.a. cabaretier Bert Gabriels, Voice of Holland finalist Sjors van der Panne en de legendarische acteur Hans Croiset die op zijn 80ste weer terug op het toneel staat, nam presentatrice Joes Boonen de gasten mee door de tijd. Het publiek werd in de foyer al in de stemming gebracht door muzikanten van Lola Marie & Les Chats Noirs.

Vrije verkoop
Het nieuwe programma is reeds zichtbaar op de website van het Munttheater. De vrije verkoop start op maandag 30 mei vanaf 10 uur via de website en op woensdagmiddag 1 juni vanaf 12.30 uur aan de Theaterkassa. Kijk voor meer info op www.munttheater.nl.

Programma
Tijd is een thema dat als een rode draad door de nieuwe programmering loopt. Veel gezelschappen wagen zich weer aan succesvolle producties uit het verleden, zoals de wereldberoemde Broadwaymusical A Chorus Line, het legendarische live concert ‘The Who´s Tommy’ en de tijdloze komedie Boeing Boeing. Verder is er weer veel muziek terug te vinden in de programmering. Dit jaar met een groot aantal tribute bands, met odes aan o.a. Queen, Cliff Richard, Elvis, Simon and Garfunkel en de nieuwe band Her Majesty, die volle zalen trekt na hun optreden bij De wereld draait door, met hun tribute aan Crosby, Stills, Nash en Young.

Het Munttheater is trots dat het weer een Nederlandse première verzorgt. Deze keer komt het Australische Pants Down Circus als allereerste naar Weert.
Het theaterseizoen zit ook boordevol cabarettoppers met een mix van bekende namen als Bert Visscher, Jandino, Javier Guzman, Lenette van Dongen, Karin Bloemen als ook jong aanstormend talent als Yentl en de Boer, René van Meurs en Rob Scheepers.

Bijzonder tussen alle producties van de vele verenigingen is de operaproductie Treemonisha door het WOK muziektheater en het Kerstconcert door Gemengd koor Vivace samen met zangeres Suzan Seegers.

Brochure
Wethouder Geert Gabriëls nam het eerste exemplaar van de nieuwe brochure in ontvangst van directeur Brigitte van Eck. De brochures worden deze week bezorgd bij de abonnees en zijn verkrijgbaar aan de Theaterkassa.